De christelijke naastenliefde van de PVV

Vrijheid, heel belangrijk voor PVV'ersDat PVV’er Raymond de Roon nou niet bepaald Nederlands meest integere politicus is heb ik hier al eens behandeld. Op de eerste dag dat deze site bestond trouwens (12 juni 2009). Raymond de Roon is de Hoofd-Christen van de PVV, met het hart op de juiste islamofobische plek. Hij is welhaast Neerlands grootste voorstander van de christelijke godsdienstvrijheid. Andere godsdiensten vind ie dan weer minder en de islam vind ie eigenlijk helemaal niks en dus moeten moslims van Raymond van Roon hun bek houden.

Des te verwonderlijker was het toen er onlangs een “revolutie” gaande was in Iran en de PVV plotseling de grootste vrienden waren met de opstandelingen in Iran. De PVV wilde de ambassadeur terugroepen, de betrekkingen verbreken, de Iraanse olie- en gasindustrie boycotten, Iraanse tegoeden bevriezen, Iran nuken, noem maar op; alles voor de goede zaak, in ieder geval “zolang de repressie van de oppositie in Iran voortduurt en er geen vrije en democratische verkiezingen onder toezicht van de VN in dat land hebben plaatsgevonden”. Nee, Raymond van Roon draaide overuren om de omwenteling in Iran mogelijk te maken, tevergeefs, zo wees de geschiedenis uit, maar toch.

Het is ontroerend om te zien hoe de PVV, in de persoon van Raymond de Roon, zo opkomt voor de verworpenen der aarde, de onderdrukten overal ter wereld. “Raymond staat achter ons” moeten ook de arme onderdrukte Oeigoeren gedacht hebben, toen ze in een klein conflictje terechtkwamen met de Chinese overheid waarbij 165 doden vielen.

Hoofddoekjes, daar houden ze niet van bij de PVV, en zeker Raymond de Roon niet.Dus wat deed Raymond van Roon? Juist: kamervragen stellen. Niet over de ambassadeur terugroepen, niet over de betrekkingen met China verbreken, niet over het bevriezen van Chinese tegoeden, niet over “voortdurende repressie” waar de PVV in het geval van Iran kennelijk nogal mee zat, maar over “vernielingen door moslims aan de Chinese ambassade”. En wat voor kamervraag stelde Raymond van Roon vandaag:

Wordt in het strafrechtelijk onderzoek ook meegenomen of de daders hebben gehandeld met een racistisch motief, nu deze Oeigoerse islamitische slopers kennelijk hebben gereageerd op de strijd tussen islamitische Oeigoeren en Han-chinezen in China? Zo neen, waarom niet?

Oh ja, en een extra hoge strafeis zou Raymond de Roon ook graag zien, dat spreekt vanzelf;

Komen zij in aanmerking voor de 50% hogere strafeis die de voorzitter van het College van Procureurs-Generaal onlangs voor dergelijke gevallen heeft aangekondigd? Zo neen, waarom niet?

Tot zover de warme belangstelling voor onderdrukte volkeren alsmede de christelijke naastenliefde van PVV’er Raymond van Loon.

Lees ook Hebben de Oeigoeren de pech islamitisch te zijn?