Roemer opent aanval op PVV

Opvallend aan de kritiek van de SP op de PVV is dat de SP zich bijna altijd beperkt tot de sociaal-economische onderwerpen en zich zelden uitlaat over de daadwerkelijke krapuliteiten van de PVV.

Hiermee trapt de SP niet in het “frame” van de PVV. De PVV kan zelf uitstekend krapulaire kletspraat verkopen en heeft daar niemand anders voor nodig.

Wanneer je als “linkse politicus” (= niet-PVV politicus) iets zegt over een krapulair onderwerp dan zeggen alle PVV-aanhangers “zie je wel”. Voorbeeldje is Femke Halsema die met haar hoofddoekjesgezeik rechtstreeks lijkt aan te sluiten bij de PVV. Dat is natuurlijk flauwekul want Halsema’s betoog is veel genuanceerder maar nuance daar is nog nooit 1 Henk of 1 Ingrid in geinteresseerd geweest.

Dit verklaart dat Roemer de PVV aanpakt op “de sociale punten”. Want “sociale punten” daar is de SP natuurlijk veel beter (en geloofwaardiger) in dan de PVV. De kritiek van Roemer op de PVV is niet mals, citaatje:

“Ze hebben er alleen voor gezorgd dat de ww en het ontslagrecht niet verslechterd worden en dat er geïnvesteerd wordt in de ouderenzorg. Voor de rest wordt het complete programma van de VVD uitgevoerd.”

Aldus Roemer, vandaag in een interview met Nu.nl.