Rapport PVV/Wilders niet volledig

wilders4Wilders staat er gekleurd op bij het onderzoek naar radicalisering en polarisatie dat onlangs in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken is uitgevoerd. De PVV is een extreem-rechtse partij die islamofobie en systeemhaat tegen de overheid mobiliseert en daarmee de sociale cohesie en democratie ondermijnt. En zo is het, ik had het niet beter kunnen formuleren. Daarnaast kunnen we ook wel vaststellen dat Wilders een f**king waste of time is. Daar zal echt nooit iets constructiefs uit komen waar dit land 1 stuiver mee opschiet. Zijn partij stelt kamervragen over palmbomen op de Noordpool en smurfen. Dit aspect van Wilders/PVV mis ik in het rapport.

Meer bij Telegraaf, Volkskrant, Trouw.

Later meer over dit rapport.

27 gedachten over “Rapport PVV/Wilders niet volledig”

 1. De PVV is een bedreiging voor de politieke koers van de linkse regentenpartijen. Het politieke tegenwapen van de PvdA is dan demonisering. De Volkskrant is ook links en verspreidt maar al te graag propaganda, zo vlak voor de verkiezingen. Echter de waarheid is gelegen in het feit dat de PVV op dit moment in de peilingen de grootste partij van Nederland is en dit geeft alleen maar aan dat er een levensgroot probleem onder een groot gedeelte van de Nederlanders leeft. De problemen van deze Nederlanders worden door de linkse partijen onder het tapijt geveegd, als zou het niet ter zake doen, onbelangrijk zijn, niet bestaan, of mógen bestaan. Wel, waar is de solidariteit met deze Nederlanders gebleven, die voorheen vaak nog eens ook PvdA gestemd hebben? Nog nooit zijn zoveel Nederlanders, of u het qua mening met ze eens bent of niet, in de steek gelaten door de politieke regenten. Dat dit onvrede oproept en dat deze mensen dus hun hoop op een andere partij vestigen is doodnormaal.
  De PVV is geen oorzaak van het probleem, maar een gevolg, voor wiens ontstaan de gevestigde politieke partijen verantwoordelijk zijn. De gevestigde politiek heeft gefaald, niet de PVV!
  Laat u zich niets wijsmaken: de PVV is geen neo-nazi partij. De PVV heeft een andere mening dan de PvdA, maar wij hebben vrijheid van meningsuiting in dit democratische land. Stop daarom de demonisering! Vrijheid van meningsuiting, zonder inmenging van enig openbaar gezag!

 2. In plaats dat politiek Nederland op de blote knietjes dankbaar is dat de onderbuik gevoelens via een parlementaire weg geuit worden via de PVV, komen zij niet verder dan de blik op zetelverlies. Stel dat deze gevoelens een niet politieke weg zoeken via gewelduitingen, zoals krakers, dierenliefhebbers en moslimextremisten, dan zijn we pas echt ver van huis. De opdracht tot dit soort “onderzoek” door aanhangers van een politieke richting, zegt meer over de politieke “elite” dan over Wilders en zijn partij. Het is demagogie van de onderste plank. Het resultaat is overigens tegengesteld aan het doel. De aanhang verhard en de tweedeling verscherpt. Politiek niet slim en voor Nederland een ramp.

 3. Dat is grappig, als er iemand zich dag en nacht bezighoudt met “demonisering” dan is het wel Geert Wilders. Hij heeft er zijn beroep EN zijn hobby van gemaakt.

 4. Dat is grappig “vrijheid van meningsuiting, zonder inmenging van enig openbaar gezag!” maar onder tussen wel de Koran willen verbieden.

 5. Dat is grappig, een miljoen mensen uitsluiten en discrimineren en als er dan onderzoek naar gedaan wordt zeggen dat die onderzoekers de tweedeling verscherpen.

  Zeer komisch maar we trappen er niet in.

 6. @jvdheuvel
  De Islam demoniseert zichzelf, zie Fitna.
  Lees alles over aanslagen, stenigingen, Taliban enz.. enz..
  Dat u die cultuur ontziet is mij een raadsel.
  Stel, het is 1944 en u bent IJslander in IJsland. U weet van de handel en wandel van de Nazi’s. Er komen vele tienduizenden Duitsers op IJsland wonen, waaronder pro-actieve Nazi’s. Bent u dan ook niet een beetje benauwd? Of gaat u dan ook roepen dat het allemaal wel meevalt..

 7. Nog niet.
  Maar als u de bouw van de dam tegen de tsunami maar lang genoeg tegenhoudt dat wordt het voor de Taliban wellicht nog belangrijk om de makke Moslims te komen vertellen hoe men zich als echte Moslim te gedragen heeft.
  Kite Runner gezien? In Kaboel kende men de Taliban ook niet en iedereen was vrij en vrolijk. Totdat..

 8. Ik vind het eerlijk gezegd nog al achterlijk dat jij de honderdduizenden marokkanen en turken in dit land over één kam scheert met de Taliban. Wil je echt dat iemand daar serieus op ingaat? Sorry maar ik heb geen tijd.

 9. overigens gooit het spamfilter alle reacties met 2 of meer links in de spambak en denk dat ik dat voorlopig even zo laat.

 10. Bang, nee, niet bang. Bang ben ik pas als het te laat is. Gelukkig kijk ik vooruit én achterom.
  We zien het wel, wat het spamfilter annex censuursoftware doet. De vastgelegde waarheid zal desondanks blijven voortbestaan.

 11. En hoppa! Weer een paar zetels voor de PVV erbij.
  De angst bij de zittende rubberenruggetjes zit er goed in. Pseudowetenschap in opdracht van een imploderende partij, met instemming van de schijnfatsoenlijke middenmoot.
  De vrijbrief voor de volgende Volkert is geleverd. En wie het nu nog waagt een kritische mening over islam te ventileren, wordt zonder pardon tot vijand van de staat benoemd! Whoahahaaa.

 12. Ik denk dat een beetje nadenkende kiezer wel 2 keer nadenkt voordat ie zijn stem uitbrengt op een democratie-ondermijnende, staatsgevaarlijke partij.

 13. Tuurlijk, Wilders stemmers zijn dom en fout. Gaap.

  Kiezers die nadenken en goed op de hoogte zijn, weten dat Bolkestein al gelijk had. En daarna Fortuyn. En nu Wilders. Kwestie van tijd, de wal gaat het schip keren.

 14. Je slaat Rita Verdonk over in je rijtje, die had ook “gelijk” weet je nog? Iedereen ging er zogenaamd op stemmen. Nu staat ze op 0 zetels.

 15. Je snapt er helemaal niks van jvdheuvel, dat blijkt keer op keer. Wilders wijst er op dat de islam zichzelf ziet als religie, maar dat we moeten beseffen dat het eigenlijk één grote haatdoctrine is. Kijk eens hoe de islam omgaat met ongelovigen, afvalligen, zij die de islam bekritiseren.
  Het is naïef om te denken dat zo een haatdoctrine eenvoudig in te passen is in de westerse democratie.
  Neem de hoofddoek. Dat is niets anders dan publieke vrouwenvernedering. De burka nog veel erger, dat is complete depersonificatie.
  Maar wat doen de zogenaamde progressievelingen ? Ze draaien lafhartig hun hoofd om en praten het goed of bagatelliseren het probleem.
  Het is keuzevrijheid, zo zeggen ze om hun eigen laffe gedrag een zweem van progressiviteit te geven.
  Churchill zei na WO-2: De nieuwe fascisten zullen zich anti-fascisten noemen.
  En ik begin te geloven dat hij een punt had.

 16. Dan ken ik ook een leuke voor jou: de nieuw racisten zullen net doen alsof ze alleen maar een beetje kritiek hebben op een religie.

 17. Een inhoudelijke discussie voeren doe je niet, jvdheuvel. Beetje inhoudsloze “jij”-bakken neerkalken.
  Je bent de personificatie van de intellectuele leegte die ik op links zie de laatste jaren.
  Hoe moet jet het toch ook verkopen dat je steun biedt aan een haatdoctrine die geweld predikt jegens andersdenkenden en vrouwen als tweederangsburgers behandelt.
  Hoe lul je je als progressieveling daar toch uit !

 18. Sorry maar ik heb wel wat anders te doen dan “inhoudelijke discussie” over een door jou uitgekozen onderwerp op mijn eigen site.

  On topic blijven en aan de regels houden aub.

  Het topic is: jouw Grote Leider stelt kamervragen over smurfen.

 19. Slap antwoord, jvdheuvel. Jij springt bovenop elk reaguursel, je laat ons weten dat jij een 180° andere mening erop nahoudt, maar als iemand jou naar je beweegredenen vraagt dan geef je niet thuis.

 20. Jullie kosten me te veel tijd. Deze site is vaak echt minuten werk en als ik dan ook nog eens iedere scheet van iedere reageerder die het niet met mij eens is (en dat zijn de meeste) genuanceerd moet gaan zitten behandelen dan kom ik niet meer toe aan het doel van de site.

Reacties zijn gesloten.