Het is zinvol om PVV en fascisme te vergelijken

Je hoeft het niet van mij aan te nemen, neem het maar aan van Dr. Ton Zwaan (Centrum voor Holocaust- en Genocidestudies van de KNAW en de afdeling sociologie/antropologie van de Universiteit van Amsterdam);

Hier is geen enkel misverstand mogelijk: dit is typisch de collectieve haatfantasie van etnische zuiveraars, in de jaren tien in het Ottomaanse rijk, in de jaren dertig en veertig in Europa, in de jaren zeventig in Cambodja, in de jaren negentig in Joegoslavië en Rwanda. (meer)

Het is niet alleen zinvol, het is ook uiterst effectief; Wilders vergelijkt moslims al jaren met fascisten en die worden er ook bepaald niet populairder op. Of wel soms?

2 gedachten over “Het is zinvol om PVV en fascisme te vergelijken”

  1. Om de geldigheid van deze in het NRC-Handelsblad gedane uiting te bewijzen moet Ton de Zwaan, die verbonden is aan het Centrum voor Holocaust- en Genocidestudies van de KNAW, en aan de afdeling sociologie/antropologie van de Universiteit van Amsterdam (ja, een hele pen vol) flink aan de gang om de uitingen van Wilders en diens PVV te verbuigen en te deformeren om puntje bij paaltje, ofwel, PVV en fascisme bij elkaar te krijgen.
    http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=8835

  2. Weer een mooi staaltje van stompzinnig HVV pro-Wilders gewauwel waar je niet op mag reageren. Dat zal ik dus ook maar niet doen.

Reacties zijn gesloten.