Brievenbuspissende knokploeg blijft toch 1 lid

Het voorstel voor democratisering van de PVV is verworpen. Mogelijk heeft de bedenkelijke reputatie van (bijldreiger en barmanmishandelaar) Brinkman hiertoe bijgedragen, alsmede het nieuws zoals het ons vanochtend bereikte, namelijk dat Hero Brinkman in 2009 nog een voorlichter plat op zijn bek sloeg. Je kunt in ieder geval niet stellen dat Brinkman geen PVV’er in hart en nieren is dus.

Anyway, hoe Wilders een en ander fysiek en logistiek wil aanpakken zonder dat alles eindigt in een grote BOEM blijft een raadsel.

6 gedachten over “Brievenbuspissende knokploeg blijft toch 1 lid”

 1. Dat is goed nieuws! Het begin van het einde. Het wachten is nu op een afsplitsing van Brinkman en het ontstaan van Lijst Brinkman. Wat misschien kan betekenen dat het kabinet + knokploeg geen meerderheid meer heeft. Wel dom, dat ze een kans om te overleven hebben afgewezen, maar ja, het zijn allemaal jaknikkers en wie tegen is, krijgt de speciale PVV-behandeling (mag kiezen uit kopstoot, bijlbehandeling, brievenbuspissen, intimideren etc).

 2. Als Wilders niet kan delegeren dan stort hij vroeger of later in. Ook als Brinkman niet zijn zin krijgt, zal Wilders vroeger of later meer uit handen moeten geven als hij zijn partij groot wil houden.

 3. Was ergens wel te verwachten. Toen Wilders nog ‘het lid Wilders’ was, in de mooie dagen van voor de PVV, voerde hij gesprekken met alles en iedereen op de uiterste rechter vleugel. Joost Eerdmans, Joshua Livestro, Marco Pastors, Bart-Jan Spruyt, andere luitjes van de Burke Stichting – iedereen trok voorbij.
  Met niemand wist Geert enige overeenstemming te bereiken. Een coalitie sluiten zodat je samen sterker zou staan bij de verkiezingen lukte niet, met niemand.

  Paradoxaal genoeg heeft dat voor Wilders tot zover goed uitgepakt. Eerdmans en Pastors verdwenen, en de rest is nu actief op internet.

  Tot dusver is er nog geen reden geweest voor Geert Wilders zelf om democratie toe te staan. Mensen die je tegenspreken, standpunten die moeten worden ‘uitgeruild’, de wil van de meerderheid… waarom zou hij zich dat allemaal op de hals halen? Zijn kiezers kan het klaarblijkelijk geen bal schelen, of de partij waar ze op stemmen nu een democratische organisatie is, of niet.

  Het wordt pas interessant voor hem om als beweging intern democratischer te worden, wanneer er iets tegenover staat. Meer geld uit het buitenland, bijvoorbeeld. Of meer kiezers. Of betere en meer ervaren mensen om zich heen.

 4. Hero de Bijltjesman moet nog effe geduld hebben. Maar het wordt vast nog wel “bijltjesdag” binnen of publiekelijk richting de PVV. Ik zie het al voor me; beeldenstorm in de ‘Rechtse Kerk’.
  Lekker Geert-beelden stukgooien, gebrandschilderde ramen met meeuwtjes ingooien en heilige PVV-geschriften zoals Bosma’s “De Valsemunters”, Ayn Rand’s ‘Atlas Shrugged’ en Bat Ye’or s boek” Eurabia” verbranden. 😈

Reacties zijn gesloten.