CDA kamerlid Jack Biskop vergelijkt PVV met nazi’s

Interessant nieuws:

Jack Biskop, Tweede Kamerlid voor het CDA, ziet overeenkomsten tussen de Duitse nationaal-socialisten in de jaren dertig en de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders.

Met die boodschap heeft hij deze week de vergadering van de CDA-fractie geopend. Volgens Biskop kreeg hij achteraf veel bijval van partijgenoten. (volkskrant)

En toen? Nou toen gingen ze weer verder met hun gedoog gedrocht waar rechts Nederland zijn vingers bij aflikt. Want “het land moet geregeerd worden”. Ook met nazi’s kan je een land regeren.

12 gedachten over “CDA kamerlid Jack Biskop vergelijkt PVV met nazi’s”

 1. Als een dergelijke onvervalste en betrouwbare CDA-bron zeker weet dat dat de PVV uit Nazis bestaat en niet alleen maar uit gewone misdadigers dan moet dat wel waar zijn !

 2. Als Biskop dat vindt dan waarom accepteert hij het dan dat de PVV gedoogsteun verleent aan dit kabinet in ruil voor de uitvoering van PVV standpunten door dit kabinet??? Degene die “nazi’s” gedoogt is veel erger dan de “nazi’s” zelf. Jack Biskop is net zoals vele andere CDAers een hypocriet.

 3. Ach ze zullen wel denken dat ze zo het beest onder bedwang hebben, want ze zitten toch niet in de regering?

 4. Jammer dat Biskop het blijkbaar niet de moeite waard vond om het oorspronkelijke essay van Ter Braak te raadplegen. Wat hij citeert is namelijk NIET de tekst van Ter Braak, maar de – zeker niet onjuiste – parafrasering ervan door Rob Riemen in diens “De eeuwige terugkeer van het fascisme”.

  Je kunt je m.i. met recht afvragen of Biskop zich met zoveel schaamteloze gemakzucht niet schaart onder dàt deel der intellectuelen dat volgens Ter Braak “geinfecteerd [is] met een bepaalde soort quasi-philosophische welwillendheid jegens de z.g. positieve elementen onder de nationaalsocialisten.”

  Het met bijbelteksten doordesemde verhaal van Biskop: http://www.cda.nl/biskop/Actueel/Nieuws/2010/11/47/Fractie-opening__Er_is_altijd_hoop.aspx

  Het oorspronkelijke essay van Ter Braak: http://www.dbnl.org/tekst/saveas.php?filename=braa002nati01_01.pdf&dir=braa002nati01_01/./pag&type=pdf (PDF, 7,31 MB)

 5. @Laurent:
  Ik vond dat maar een Eng kereltje bij PenW. Maar goed, dat was ook een echte old boys network pluche zitter, dat droop er gewoon vanaf.

Reacties zijn gesloten.