Halsema; waarom springt Balkenende niet in de bres voor Van der Laan?

halsemaHalsema in de NRC;

Premier Balkenende had volgens GroenLinks-leider Halsema in de bres moeten springen voor minister Van der Laan (Integratie, PvdA) toen Geert Wilders hem een politieke handlanger van Mohammed B. noemde. Meer bij NRC

Dat had Balkenende zeker. Wanneer leert Balkenende eens hoe hij zaken moet benoemen?

8 gedachten over “Halsema; waarom springt Balkenende niet in de bres voor Van der Laan?”

 1. Maar Wilders een racist noemen mag kennelijk wel. De elite is radeloos geworden en gaat weer de gewelddadige kant op.
  Let’s smoke them out aldus hoofddoekje Fatima Elatik, die typisch islamitische gewelddadigheid propageert.

 2. Demoniseren werkt perfect. Wilders doet al jaren niets anders en die moslims worden er ook niet populairder op.

 3. Inderdaad werkt dat perfect. Dat hebben we gezien bij de moord op Fortuyn die destijds in eendrachtige samenwerking van PvdA/D’66(De Graaf) en de massamedia werd georkestreerd.
  Ook nu weer, wie in verkiezingstijd een affiche van de PVV voor zijn raam hangt, krijgt stront tegen de ramen gesmeten. Wedden ?
  Maar de politiek zal langzaamaan toch opschuiven in Wilders richting om hem de wind uit de zeilen te nemen. Dát zal de winst van Wilders worden, meer niet.

 4. Halsema is wel een lekker ding op dat fotootje. Jammer dat ook zij op zo’n hetzerige manier reageert.
  Weet je wie dat nooit doen ? De SP ! Niet in 2002 en ook nu niet. Hulde daarvoor.
  Maar ja, eigenlijk hebben zij dezelfde standpunten als de SP. Lees maar eens “Gastarbeid en kapitaal” uit 1983.

 5. De SP wou de moslims echter niet bij tientallen miljoenen tegelijk deporteren en ook geen boeken verbieden. Toen niet en nu nog steeds niet. Dus eigenlijk zijn de standpunten best heel anders.

 6. @ Liera
  Hoe kom je er bij dat zij geweld propageert? Als ik naar de context kijk waarin zij die uitspraak deed, lijkt het mij dat ze gewoon bedoeld via het debat. Ze zei dat in de context dat zij het jammer vond dat de PVV niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam, omdat zij graag met ze op lokaal niveau in debat wou om de onzinnigheid van hun standpunten bloot wou leggen.

  Overigens zou ik het liefst zien dat iedereen eens ophield met het klakkeloos rondsmijten van termen als het nazisme/fascisme etc. Het moet toch niet zo moeilijk zijn iets te bestrijden zonder al die zwaar beladen termen erbij te halen.

  En sja, die Wilders is nogal hypocriet (niet dat hij de enige is, met twee maten meten lijkt bij het politieke vak te horen) Hij wil zelf vrijwel alles kunnen zeggen en doet dat ook. Iemand een handlanger van Mohammed B. noemen, iemand vergelijken met de voorzitter van het politburo, zelf ook maar al te graag vergelijkingen maken met de Tweede Wereldoorlog, dat is opeens geen demoniseren? Als je het zelf zo erg vindt als anderen jouw met dergelijke zaken vergelijken, verlaag je dan vervolgens niet tot hetzelfde niveau.

 7. De SP wilde ze wel degelijk weghebben. Lees de brochure ! Wel echter mét een zak geld om thuis een nieuwe start te maken.
  @michel. Je hebt denk ik wel gelijk in wat je schrijft. Het klinkt zwaarder dan het is.

 8. Wil Wilders zijn tientallen miljoenen moslims die hij wil deporteren ook een zak geld meegeven dan?

Reacties zijn gesloten.