LOL Esther Voets smeekbede aan Emile Ratelband

Het is naast ondergetekende meer mensen opgevallen dat er een nogal eigenaardig stel mensen die achterlijke advertentie van CIDI die niet van CIDI mocht zijn in de Telegraaf hebben ondersteund. In sommige gevallen zal het voor Esther Voet best moeilijk geweest zijn om de ondertekenaars te overtuigen. Hoe zal bijvoorbeeld de smeekbrief aan Emile Ratelband eruit hebben gezien? Nou misschien zo:

Ik hoor u al denken: waarom vragen ze niet een keer iemand anders. Maar we willen juist u, omdat u in het verleden nooit geaarzeld heeft om uw mening te geven. Bijvoorbeeld in 2005 toen u in een interview met het christelijke jongerenblad X[ist] in Christ aangaf dat Osama Bin Laden gelijk had dat hij het Westen aanviel omdat ‘Het Westen moet ophouden de joden te steunen bij de bezetting van Palestina.’ Toegegeven, dat is in deze context misschien niet een heel sterk voorbeeld, maar het geeft wel aan dat u niet bang bent uw mening te geven. Denk anders aan die keer dat u trots verklaarde dat homofilie een afwijking is? Dat was geen malse mening toch? Tjakka! zou ik haast willen roepen. (VN)

Eerder deze week ook een grappig verhaaltje van Max Pam:

Hoe werkt zoiets? Kennelijk gaat men ervan uit dat De Telegraaf ook door Jodenhaters wordt gelezen. Dus slaat eentje uit de doelgroep de krant op en leest: ‘Kritiek op Israël? Oké. Jodenhaat? Nee!’ Gaat het dan onder zijn hersenpan bruisen en denkt zo’n Jodenhater: ‘Als Meindert Leerling het ook vindt, en Angela Groothuizen en Catherine Keyl en Andries Knevel en Inge de Bruin, nou, dan zal die Jodenhaat wel verkeerd zijn.’ (Volkskrant)

😀

2 gedachten over “LOL Esther Voets smeekbede aan Emile Ratelband”

  1. De Telegraaf wordt wellicht ook door Jodenhaters gelezen…

    Hoe verzin je het.

  2. Of deze: “Ik weet heel goed dat u aarzelingen heeft bij De Telegraaf, maar ik mag er mensen graag op wijzen dat die krant zich sinds 1945 nooit meer expliciet uitgesproken heeft voor het doden van Joden.”
    Dat woordje ‘expliciet’…
    Ik vond die CIDI-advertentie die niet van het CIDI mocht heten te zijn een buitengewoon venijnige manier van aanzetten tot haat…

Reacties zijn gesloten.