Bruin I wil “Israël-bashing” zoveel als mogelijk bestrijden

Uri Rosenthal (VVD, Buitenlandse Zaken)
We weten inmiddels allemaal wat voor vlees we in de kuip hebben met onze huidige regerings “partners”. Mag ik de PVV een “regeringspartner” noemen? De PVV is de partij van de “strijd tegen de Islam, met Israël als front”. De PVV is de partij die ons vertegenwoordigt in Israël. De PVV is de partij van de dubbele loyaliteit. De PVV is de partij waarvan medewerkers in IDF t-shirtjes rondlopen en die Israëlische vlaggetjes ophangt waar ze kan. Dus dat VVD’er Rosenthal zich nu gesteund voelt om het bestrijden van “Israël bashing” tot speerpunt van zijn beleid te maken wekt geen verbazing. Ben alleen hoe hij het gaat doen. Een Postbus 51 campagne over hoe geweldig Israël is, of het integraal overnemen van Wilders’ Israël standpunten, zoals hier bijvoorbeeld wordt verwoord op de Tweede Kamer pagina van PVV’er Kortenoeven:

Ik heb bij het CIDI gelobbyd voor Israël, dat ik beschouw als onderdeel van het front in de oorlog tussen twee beschavingen, de islamitische en de westers-liberale. (Tweedekamer)

Kortom, Israël staat wel in de picture bij onze regeringspartners. Pas op hoor dat je niks verkeerds zegt over Israël want de tijd van ongestraft iets verkeerds over Israël zeggen is nu echt voorbij. Hou er trouwens ook rekening mee dat anti-zionisme hetzelfde is als anti-semitisme en omgekeerd, want dat staat tegenwoordig ook al in de krant. Zal ik anders voor de zekerheid het woord “Israël” maar in het spamfilter zetten? We hebben immers een “liberaal” aan het roer die “Israël bashing bestrijdt” en hij wordt in het zadel gehouden door een partij die Israël beschouwt als “het front in een oorlog tussen twee beschavingen”. En in een oorlog is nou eenmaal alles geoorloofd.

14 gedachten over “Bruin I wil “Israël-bashing” zoveel als mogelijk bestrijden”

 1. Het hangt er ook vanaf hoe je anti-zionisme definieert. Kritiek op Israel vind ik persoonlijk normaal. Zeggen dat je tegen de uitbreiding van Nederzettingen bent eveneens. Op het moment dat je zegt dat Israël moet ophouden te bestaan. Ja, dan gaan Joden je een anti-semiet noemen.

  Ik denk niet dat een Turk je gelooft als je zegt: “Ik heb niks tegen Turken hoor; Ik vind alleen dat Turkije moet worden vernietigd. De Turkse staat is immers gebaseerd op het schenden van rechten van andere volkeren. Ik ben tegen het bestaan van de Turkse staat.”

  Onverbazend genoeg geloven Joden je dan ook niet.

 2. Beetje nuanceren.
  Anti-zionisme is eigenlijk niet hetzelfde als anti-semitisme. Dat laatste omvat naast de Israëlische bevolking ook de Arabieren in zowel Israël als daarbuiten. Geert Wilders kun je eigenlijk als een antisemiet beschouwen die de Joden discrimineert omdat hij hun van zijn haat uitsluit.

 3. @ Sofia

  Ik mag graag zeggen dat ik de oprichting van de Israelische staat dubieus vind. Laat ik maar zwijgen over het beleid. Dat maakt me geen antisemiet. Ik pleit er alleen voor dat Israel stopt met landjeroof en zich terugtrekt naar de grenzen an 1967. Elk regime die liefdadig is zou er toch geen probleem mee moeten hebben?

 4. @#4
  Ik heb ook geen probleem met dat standpunt, Sjef. Ik denk niet dat een gehele terugkeer naar de grenzen van 1967 gaat gebeuren, maar dat is een andere kwestie.

  De oprichting van diverse staten is nogal dubieus. de VS, Turks Cyprus, Panama, Israël, Pakistan etc.

 5. Lekker hypocriet stukkie. 🙁 Wie kreeg hier om welke reden ook alweer een IP-ban?

  En de reactie hierop kan ik ook al voor je spellen. 🙁

 6. De reden van jouw IP ban was het herhaaldelijk ad hominem aanvallen van een andere reageerder. En dat je 20 keer opschreef dat ik een soort werktuig van Joodse lobby ben heeft inderdaad ook niet geholpen.

 7. Door Anti Zionisme en Anti “israel “uitlatingen als Anti Semitisme te bestempelen legitimeren lui als Evers het zgn “Domme Antisemitisme ” wat ze zo storend vinden van K- Marokkaanen , Als je als Joodse steuner van de Zionistische bezetting van Palestina vind dat iedereen die tegen het zgn “israel” is Anti Semiet is kan je ook niet klagen als aan de kant van je tegenstanders Joden en de Zionistische “staat”op een hoop gegooid worden … Beetje raar dat je na de zoveelste moordpartij op Palestijnen dan klaag als je als Jood uitgescholden word …

 8. De VS heeft de stichting van Staat van Isreal en haar gedrag van GB op haar conto overgenomen.
  De noodzaak voor een veilig onderkomen voor joden als etnische groep was apert, ook al ging dit niet op voor zigeuners gehandicapten en homos.
  VS en GB zijn samen vallende imperia waarvan de VS het grootste slachtoffer, de dupe, GB over de langste politiek diplomatieke adem zou beschikken om er nog iets van M O vrede van te maken.

 9. jdvheuvel

  Natuurlijk viel het pers bericht ver de simme en de domme volgens rabbi Evers op.
  Hij heeft niet begrepen dat de dommen en slimmen samen de mensheid vormen
  Vervelende man, doe dan een vrijheid van kleding, haar of geen kledings dag,keppeltjes [hoofdidoekjes, burka.s,quilts,mijters idee , hanen kammen,skin heads, naakt etc. bevrijdings dag.

 10. Mag je eigenlijk nog wel hardop zeggen dat Sam en Moosmoppen van een oubollig soort humor zijn?
  Of dat je Israël een naargeestig land vindt met een lelijke vlag? Tja, ik ben door CIDI adepten om minder uitgescholden voor antisemitist. 😥

Reacties zijn gesloten.