Is de islam het ALLERgrootste gevaar aller tijden?

Dat is een boude bewering die moet je even bewijzen. Nou hoe doe je dat? Je zegt dat je een “debat” organiseert over hoe vreselijk gevaarlijk de islam is. Je noemt het debat bijvoorbeeld “Is de Islam levensgevaarlijk, echt verschrikkelijk supergevaarlijk?”.

Dat is nog maar het begin.

Vervolgens zorg je voor leger aan beveiligers. Geuniformeerde politie in de zaal, stillen in de zaal, particuliere beveiligers, ME op straat, arrestatiehelicopters in de lucht enzovoorts.

Dit vanwege het levensgevaar waar je mee te maken hebt.

Vervolgens trek je je terug, uit angst voor het gevaar wat je loopt door het zelf door jou georganiseerde debat.

Hoe erg het allemaal was illustreer je als volgt:

Zijn besluit om zich terug te trekken werd mede ingegeven door berichten over extra beveiliging bij het debat, zowel van de politie als particuliere bewakers. (Telegraaf)

Succes verzekerd.

Volgens Baliedirecteur Yoeri Albrecht toont dit aan ‘dat intimidatie werkt’.

Ik zou eerder zeggen: hysterie werkt.

Of laat anders al die intimidatie waar de deelnemers aan dit debat mee te maken hebben gehad maar eens zien dan. Dan zullen we dat eens nuchter en objectief bekijken.

15 gedachten over “Is de islam het ALLERgrootste gevaar aller tijden?”

 1. Inderdaad. Wellicht is dit een soort omgekeerde (en perverse) vorm van “defaitisme” Ze hopen dat alles wat fout kan gaan fout gaat… dan kunnen ze die Moslims weer de schuld geven van hun eigen verlies.

  Wordt vervolgd.

 2. Terwijl ze, als het debat was doorgegaan, aan hadden kunnen tonen hoe vreselijk gevaarlijk de islam is. 🙁 Of: volstrekt genegeerd hadden kunnen worden 😮

 3. DE manier om de Balie van zijn sleetse “linkse” imago af te helpen, niet?

 4. @3 Dat is ook het onaangename. Er stond een nogal verward interview met Albrecht in het Parool. (Ik weet dat collega Nolly deze krant niet leest…) Hij wil beginnen met ”’harde debatten, waarin de mantel der liefde wordt weggetrokken”. Laat ik nu sinds 2001 gedacht hebben dat de mantel der liefde verdwenen was, kwijt in de was bij de stomerij of zo, en het debat al hard, maar ik heb het kennelijk totaal niet begrepen, want het debat kan nog harder.
  En dus wordt over een zichzelf herhalend en oninteressant boek dat alle zichzelf respecterende recensenten al door het putje hebben geduwd een debat georganiseerd, zonder moslims natuurlijk, waarvoor zelfs de halve zool Benno Barnard van stal wordt gehaald. Helemaal uit Antwerpen, van waar hij onbegrijpelijk wartalige en mijn inziens ook antisemitische stukken de wereld in slingert. Of misschien is hij inmiddels van het antisemitisme overgestapt naar de islamofobie, een filosofische carrière die je wel vaker ziet in rechtse kring. Ik mijd zijn stukken zo veel mogelijk, dus misschien ben ik niet helemaal op de hoogte.

  Dat is natuurlijk helemaal niet erg – het zou alleen nog fijner zijn wanneer niet iedereen zich zo opportunistisch zou vouwen naar de tijdgeest.

 5. Ik vrees dat als Opperland na WO II enkele tienduizenden zwaar orthodoxe joodse mensen gastvrij had ontvangen Geert al tien keer de boot naar Gaza had genomen.

 6. Nee, dat is zeer zeker niet het geval. Ten andere, de islam bestaat niet eens zo lang, ergens in het begin van de 7de eeuw na Christus.

  Een echt groot gevaar noem ik zoiets als die asteroïde die 65 miljoen jaar geleden insloeg op onze planeet en onder andere de dinosaurussen uitroeide.

  Stel je voor dat een miniscule asteroïde ter grootte van een erwt op de website van Krapuul zou inslaan. Wat een ravage zou die niet aanrichten? Weliswaar geen groot verlies, maar toch….

 7. Ah wat, ik probeer gewoon het niveau wat op te krikken. Ik zag dat bordje “Schrijvers gezocht” en jullie writersblock, het gebrek aan bezoekers enz.. een berg problemen dus, en ik dacht bij mezelf: die kerels wil ik nog wel uit de rats helpen. De zweep erop! 🙂

 8. De Islam is wel degelijk een groot gevaar.Zij verkeren op hun manier in dezelfde fase als de katholieke kerk ten tijde van de kruistochten,en de heksen vervolgingen.Honderduizenden stierven een gruwelijke dood.De bevolking van Europa werd door die heksen vervolgingen gedecimeerd! Radicale imams die in de moskee oproepen tot een jihad.Uitspraken als; Ongelovigen moeten gedood worden.Theo van Gogh zijn we nog niet vergeten! Hij werd net zo barbaars afgeslacht gelijk hun een schaap onverdoofd zijn keel doorsnijden.Allah is groot,en in zijn naam is alles toegestaan om het doel te bereiken; Overheersing van de Islam over de hele wereld.Westerse vrouwen worden op straat voor hoer uitgemaakt.En wij tolereren alles,wat in feite onze eigen cultuur en beschaving vernietigt.Tegelijkertijd steken wij als struisvogels onze kop in het zand,en vervolgens ligt die onder een guiletine.Het totale gemis aan eigenwaarde en naiviteit gaat ons eens de kop kosten.

 9. Harrie Schreef:

  De Islam is wel degelijk een groot gevaar.Het totale gemis aan eigenwaarde en naiviteit gaat ons eens de kop kosten.

  De islam is geen groot gevaar. 🙄 Dat zie je verkeerd. Gemis aan eigenwaarde vindt men bij de ordinair-populistische horden achter Wilders. Die leveren hun kop al in op het offerblok voor Hem.
  Dus maak je niet zo druk.

 10. Pingback: Een flutdebat over het gevaar van de islam in De Balie | Krapuul

Reacties zijn gesloten.