Nog zo’n bralverhaal van Roversnest Rutte wat niks voorstelt: burgertje pesten gaat gewoon door

Grote woorden, nee reuzenwoorden, bij het aantreden van dit kabinet ten spijt; Utrechtse politieagenten moeten nog steeds verplicht 160 bonnen per jaar uitdelen. Citaatje van zo’n anonieme politieheld:

“Ik ben gewoon met stomheid geslagen. Alles blijft hier bij het oude en we moeten gewoon schrijven. Dus waar we de mensen zouden waarschuwen voor hun gedrag, daar wordt nu direct een bon geschreven. Want als we niet ons quotum halen, krijgen we een ’naar behoren’ als waardering en daarmee kan je promotie op je buik schrijven.” (Telegraaf)

Zojuist gepromoveerd burgerpestertje
Promotie op je buik schrijven? Wat voor promotie wil zo’n politieman dan maken? Burgerpestertje 1e klas? Burgerpester van de maand? Ze kunnen beter de politieagenten beoordelen (en afrekenen) op aantal opgeloste misdrijven. Maar ik denk dat ze daar uit wanhoop over eigen functioneren maar mee opgehouden zijn.
2 gedachten over “Nog zo’n bralverhaal van Roversnest Rutte wat niks voorstelt: burgertje pesten gaat gewoon door”

  1. Een uitgescheven bon is toch een teken dat er een overtreding is opgelost? Nou dan.
    Het Plan dient gehaald te worden!

  2. “Want als we niet ons quotum halen, krijgen we een ’naar behoren’ als waardering en daarmee kan je promotie op je buik schrijven.”

    Dit doet me denken aan een onlangs gelezen verhaal over een Letse of ergens vandaan politieman die zichzelf een bon uiteindelijk heeft gegeven om de minimale quota voor zijn baas te mogen halen en heeft hiermee doen voorkomen dat in het tegen geval op zijn salaris zou gekort worden.

    Dit is de situatie als de politie onder de Marktwerking komt te zitten. Moet gewoon geld binnengehaald worden. Duidelijk?

Reacties zijn gesloten.