Roversnest Rutte: “niet aantasten WW rechten” blijkt ook al wassen neus

De WW rechten verkloten van mensen die langer dan 3 maanden ziek zijn. Zo kennen we dit kabinet weer. De lijst met dingen waarbij dit kabinet A zegt en B doet wordt langer en langer. Daar moeten we dit weekend misschien toch maar eens voor gaan zitten om die samen te stellen. Maar in ieder geval is nu ook het fabeltje dat de PVV er “als een ware linkse partij” voor “gezorgd heeft dat de WW-rechten onaangetast blijven” nu ook de wereld uit. Nogmaals: iets brallen is iets anders dan iets doen. Niet dat dat Henk en Ingrid wat uitmaakt; die vinden alles van Geert geniaal. (NU)

4 gedachten over “Roversnest Rutte: “niet aantasten WW rechten” blijkt ook al wassen neus”

 1. Rechts heeft onze verzorgingsstaat begin jaren ’90 de oorlog verklaard. Rutte’s uitspraak dat dit een regeer akkoord is om de vingers bij af te likken zei voor mij genoeg. de VVD en de rechter vleugel van het CDA gaat proberen om deze kabinetsperiode zoveel mogelijk door te drukken. Ze gaan voor maximale schade wat betreft sociale zekerheid.

 2. De verzorgingsstaat is langzamerhand onbetaalbaar geworden. Het wordt tijd om niet noodzakelijke uitgaven te beperken en daarmee de belastingdruk te verlagen. Dat is sociaal, vooral voor de lagere inkomens. De SP wijst hier terecht op: we hebben werkende armen. Als de belastingdruk verlaagd wordt biedt dat voor hen soelaas.

 3. De verzorgingsstaat is ook onbetaalbaar gemaakt. De ziektekosten zouden veel beter te betalen zijn als iedereen een percentage van diens inkomen betaalde. Dat zou ook eerlijker zijn. Aan de onderkant ben je aan premies 10% of meer van je netto of bruto inkomen kwijt. De hoogste inkomens betalen in verhouding veel minder.

  Belastingdruk is vooral verlaagd voor de rijken de laatste 20 jaar. En nu is er opeens niet genoeg geld meer. Goh, hoe zou dat toch komen?

  Er is altijd geld. De vraag is alleen waar geef je het aan uit. Welke prioriteiten stel je?

  Een paar jaar terug gaf een directeur van het UWV 4 miljoen uit om zijn kantoor opnieuw in te richten. Hoeveel gezinnen hadden daar een jaar van kunnen leven?

 4. Ik ben het met je eens dat er veel vreselijke graaiers zijn. Zie ook onderwijs en gezondheidszorg. Maar ik heb wel sterk het idee dat we jaren lang gestrooid hebben met gemeenschapsgeld. Denk aan het feit dat we op een gegeven moment 950.000 arbeidsongeschikten hadden in de jaren ’90. Dat kán eenvoudigweg niet. In een land met goede gezondheidszorg. En kijk eens naar de miljarden die Vogelaar wilde pompen in vaak moedwillig vernielde achterstandswijken. Het paard achter de wagen spannen !
  En de zorgkosten, die zijn toch al inkomensafhankelijk. Lage inkomens krijgen tot € 62,- per maand zorgtoeslag. Zij kunnen dus voor een dikke dertig Euro een prima verzekering hebben. Dat is goedkoper dan het ziekenfonds van zo’n 7 jaar geleden.

Reacties zijn gesloten.