“Ruzie” PvdA’er Frans Timmermans en PVV’er Geert Wilders

Schokkend nieuws over een vermeende ruzie tussen Timmermans en Wilders. Maar het is dus helemaal geen ruzie. Hoe het wel zit is als volgt: PvdA’er Timmermans zegt precies hoe het zit, Wilders heeft totaal geen inhoudelijke repliek en ruziet dus maar wat terug, de journalisten zijn te lui om het te duiden en de lezers/reageerders zijn te achterlijk om het te begrijpen. Kortom niks nieuws onder de zon bij Elsevier. Timmermans lijkt mij overigens een fantastische opvolger voor Job Cohen al helemaal wanneer PvdA’ers Rutte gaan verkiezen boven Cohen.

Ter illustratie het “nieuwsbericht” “Wilders slaat terug” nu op de voorpagina dagelijksestandaard. Moet je voor de gein eens lezen en dan proberen te zien waar in dat artikeltje precies wordt toegelicht hoe Wilders dan terug zou slaan. 😀

20 gedachten over ““Ruzie” PvdA’er Frans Timmermans en PVV’er Geert Wilders”

 1. Het gebruikelijke geblaas van Wilders, ja. Maar voorlopig holt men vrolijk achter hem aan. Die anderhalf miljoen zijn toch niet te redden.

 2. Het begint erop te lijken dat de PVDA gaat doen wat CDA en VVD beloofd hadden bij de presentatie van hun gedoogconstructie: afstand nemen van de ‘mening’ van PVV. Het repertoire van de pvv-ertjes wordt een beetje saai; komen niet verder dan schelden, met hun geliefde scheldwoord: dhimmi. Komt wat achterlijk over. Ik kende dat woord niet maar lees in wikipedia dat “Als laatste staat schafte het Ottomaanse rijk het dhimmi-systeem in 1908 in zijn geheel af,” Pvv leeft kennelijk in het verleden ze weten ook niet dat Constantinopel tegenwoordig Istanboel heet.
  Verder blijf ik me erover verbazen dat een partij die van schelden zijn strategie maakt zo populair is.

  Wat je zegt ben je zelf
  Met je kop door de helft
  Met je kop door de muur
  Ben je morgen lekker zuur

 3. lieke Schreef:

  … Pvv leeft kennelijk in het verleden ze weten ook niet dat Constantinopel tegenwoordig Istanboel heet.

  Ik las laatst trouwens dat de naam Istanboel in feite alleen maar een verbastering van Constantinopel is.

 4. @ Laurent,

  Een deel van die andelhalf miljoen mensen heeft eerder op de traditionele partijen gestemd…en voelen zich blijkbaar niet of onvoldoende door hen vertegenwoordigt.
  Dus een groot deel van het “probleem” Wilders is (mede)veroorzaakt door de oude politiek. De zaken liggen vaak toch genuanceerder dan u doet voorkomen.

 5. Ach ja, de dagelijkse standaard:

  in hoeverre is geweld tegen Iran slecht? Voorkomen dat een gevaarlijke theocratie over kernwapens kan beschikken, is zelfverdediging.

  We weten nog niet eens bij benadering hoeveel burgerdoden er in irak gevallen zijn, wel dat het er vreselijk veel zijn. Deze oorlogswens plus het de woestijn in willen jagen van vele duizenden etnisch ongewensten in israel maakt wilders voor mij alvast een moordenaar.

  Als we dan zijn eigen redenatie aanhouden: in hoeverre is geweld tegenwilders slecht? Voorkomen dat een gevaarlijke gek over teveel macht kan beschikken is zelfverdediging.
  (ik ben niet voor geweld, het zijn de woorden van de pvv!)

 6. Bart Schreef:

  Dus een groot deel van het “probleem” Wilders is (mede)veroorzaakt door de oude politiek. De zaken liggen vaak toch genuanceerder dan u doet voorkomen.

  Het is inderdaad genuanceerd want Wilders is tevens de handpop van de VVD. Wie wordt dan voor de neus genomen?

 7. “Felle ruzie Wilders en Timmermans over islam”

  Wishful thinking, want er is geen sprake van ruzie eigenlijk.
  In een opiniestuk heeft Timmermans gehakt van Wilders/PVV standpunten en opvattingen gemaakt en Wilders roept hierop terug: “Dhimmie”!

  Goed zo knul, volgens jaar krijg je fietsje.

 8. @ Bart:

  Dat het probleem mede is veroorzaakt door de oude politiek is evengoed voor het grootste deel een smoes afkomstig uit de trucen-doos van kereltje Wilders. Uiteraard is er kritiek op het gevoerde beleid, (wanneer niet ?) en zijn er fouten gemaakt (helaas). De grootste fout is het laten verloederen van wijken waar een grote concentratie is van kanslozen (zij het allochtoon of autochtoon).
  Tot de jaren 70 woonden de nederlandse arbeiders die van het platteland naar de stad kwamen om in de haven of de industrie te werken in wijken met goedkope en slecht onderhouden woningen. We noemden die wijken achterbuurten en daar heerste toen een soortgelijke problematiek als in de hedendaagse probleemwijken. Alleen zijn de arbeiders die daar wonen niet afkomstig van het nederlandse platteland, maar van het buitenland.
  De politiek investeert niet graag in dergelijke wijken en liet en laat ze liever aan hun lot over.

  De problemen hebben niets van doen met de religie die deze mensen aanhangen. Dat kereltje Wilders deze problemen aan de islam wil toeschrijven is volledig zijn eigen verantwoordelijkheid. Het populisme, de verdraaiing van de feiten, de geveinsde sociale bewogenheid, het kiezersbedrog van de PVV is geen enkele andere politieke partij in het heden of verleden toe te schrijven. Anderhalf miljoen stemmers zullen straks ook teleurgesteld zijn. Zelfs als het lukt alle (vermeende) moslim invloeden uit te bannen, zullen ze niet krijgen wat ze willen: sociale rechtvaardigheid. Tenzij ze een maatschappij willen waarbij de sociaal zwakken in de kou staan en de brutalen de hele wereld hebben in plaats van de halve.
  Van wilders-ventje wordt gezegd dat hij de taal van het volk spreekt: hij-zegt-wat-wij-denken;straattaal: schelden en jjj-bakken. Dat wordt gezien als verdienste. Maar eigenlijk is het een belediging voor ‘het volk’.

 9. @2
  haha ik kende hem als
  wat je zegt ben je zelf
  met je kop onder lijn elf

  “grootstedelijke” variant?

 10. #10 Ik woonde in Den Haag. De Schilderswijk daar stond bekend als achterbuurt (liet ik me ook maar aanpraten door al die mensen die het konden weten :cry:) . De autochtonen zijn er nu vertrokken en wat is het nu? Een achterstandswijk.

 11. Andreas Schreef:

  #10 Ik woonde in Den Haag. De Schilderswijk daar stond bekend als achterbuurt (liet ik me ook maar aanpraten door al die mensen die het konden weten ) . De autochtonen zijn er nu vertrokken en wat is het nu? Een achterstandswijk.

  En Dankzij het beleid van Ellen Vogelaar een minder troosteloze en hopeloze achterstandswijk dan het jaren was ….

 12. #17 Haar beleid werd Vogelaar niet in dank afgenomen. De politiek investeert niet graag in achterstandswijken,

 13. Die Frans Timmermans toont echt wel ballen!
  Nu nog doorzetten zodat Job Cohen en andere politici er een voorbeeld aan nemen!
  Zoals al zo vaak is gezegd het gebrul van Wil,ders dat alles wat tegen hem is verraad pleegd en de PVV in een hoekje probeerd te drukken! Weten ze ook eens hoe het voelt!
  In zijn eigen woorden… Wilders de totall freak en dat hij het “heen en weer” krijgt met zijn onzinnig gefulmineer!

Reacties zijn gesloten.