De diplomaat die het waagde iets verkeerds te zeggen

Normaal hebben de ministers in ons Bruine kabinet een la-la-la-langlevedelollet’sagreetodisagree houding als het ergens over gaat, behalve wanneer er een diplomaat opstaat die onze eigen Osama Bin Laden, de geachte afgevaardigde extremist Geert Wilders noemt wat hij is: een extremist a la Osama Bin Laden met alle toeters en bellen en een gedachtengoed waarmee je het goed doet binnen Al Qaeda, nou dan dus, dan wil meneer Rosenthal wel even ingrijpen. En als straks Goudpruikje weer naar Israël gaat om daar zijn extremistenvriendjes op te zwepen dan is meneer Rosenthal weer stil (Telegraaf).

15 gedachten over “De diplomaat die het waagde iets verkeerds te zeggen”

 1. Ach, Rosenthal is geboren in een land waar bijna 60% van de bevolking anti-moslim is. Had ie maar daar gebleven.

 2. ‘Rosenthal vindt dat een misplaatste opvatting en niet verstandig voor iemand vanuit Serry’s positie. „Dit soort dingen zeggen, heeft dan bepaalde effecten. Het legt ook verbanden die mijns inziens niet terecht zijn”, zei Rosenthal.’

  Ik had liever dat hij dat eens over Wilders zei,want DAAR zijn ze in ieder geval wel voor van toepassing. Ik moet alweer 😥 Sorry mensen. 🙁

 3. ja we hebben die smiley niet voor niets en hij is ook NIET tegen de REGELS zoals sommige mensen schijnen te denken.

  😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥

 4. Het is toch helemaal van de gekke als een VN-diplomaat, dus een persoon die in dienst is van de Verenigde Naties, en die toevallig ook Nederlander is, van Wilders een beroepsverbod zou moeten krijgen, als hij het standpunt van de VN over het Midden-Oosten verkondigt. Nietwaar? Toch?
  Mister Serry: Zeg vooral nooit en te nimmer hiervoor: “SORRY”; please!

  Wilders en zijn mafia zijn een bende betaalde oorlogshitsers.
  In november kwam Wilders in een interview in Israël zich (voorbarig) op de borst kloppen, dat hij Rosenthal zo ver zou hebben gekregen, om het alom gerespecteerde ICCO (Interkerkelijke ontwikkelingssamenwerking) te verbieden, een Palestijnse nieuwssite te ondersteunen.
  Het enige wat deze Electronic Intifada had gedaan, was de standpunten van de Palestijnse Autoriteit verkondigen. Tja, logisch toch? Geldt de vrijheid van meningsuiting niet meer, als je de grens bij Venlo oversteekt?
  Rosenthal heeft overigens helemaal nog niet toegezegd, dat hij het ICCO gaat straffen of zoiets. Uri gaat het alleen “onderzoeken”. Dat is natuurlijk een slappe reactie. Maar wat kun je anders verwachten van een regering die onder de tafel zit te duimen, dat de PVV in februari genoeg zetels haalt, om de meerderheid in de Eerste Kamer zeker te stellen?
  Intussen kreeg Wilders de gelegenheid om in Israël de indruk te wekken, dat hij Rutte aan het Likud-Israël-Beteinu lijntje heeft.
  De Verenigde Naties hebben dus helemaal gelijk, als ze via hun diplomaten laten weten, dat de regeringsgetolereerde Wilderspraat in Israël, schadelijk is voor de toch al magere perspectieven op vrede. Als je Osama Bin Laden weerspreekt, moet je ook Wilders weerspreken. Beide beweren immers ongeveer hetzelfde over de Koran? En over het geweld dat moet worden uitgestort over de tegenpartij?

  Als VN-diplomaten van Nederlandse nationaliteit niet meer het VN-standpunt mogen uitspreken, wat zou dat voor gevolgen hebben, denk je, voor de positie van Nederland in de wereld? – Wilders wil van Nederland in Europa maken, wat Libië in de Arabische wereld is.

 5. De visie van medeoprichter van Electronic Intifada, Arjen al Fassed over deze kwestie:
  http://arjanelfassed.tumblr.com/post/1986972566/the-electronic-intifada
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2808/Israelisch-Palestijns-conflict/article/detail/1067615/2010/12/02/Ophef-rond-The-Electronic-Intifada-over-een-citaat.dhtml

  VK vraagt of dit – het aangekondigde gesprek met ICCO – het eerste voorbeeld is van het nieuwe beleid van de Nederlandse regering ten aanzien van Israël,
  Wordt het aanspreken van Serry het tweede voorbeeld.

  Een pittig gesprek met Wilders over diens te pas en onpas verkondigen van een niet-regeringsstandpunt zit er nog steeds niet in, vrees ik

 6. Laten we ook vooral niet voorbij gaan aan het oordeel van deze gezant. Hij is heel goed bekend in het midden oosten en geeft op deze manier aan wat een schade Wilders in het buitenland aanricht. De gemiddelde PVV aanhanger klopt zich op de borst met de overtuiging dat Nederland in het buitenland niet beschadigd is door de komst van Wilders, maar deze diplomaat legt de lange termijn gevolgen op een pijnlijke manier bloot.

  En schijnbaar is onze minister van BZ te blind om het te zien. Hoop niet dat hij diep in zijn hart de overtuiging heeft dat Geert gelijk heeft, maar uitsluiten kan ik het niet…. 😥 (gebruik ik hem ook effe)

 7. Willem Schreef:

  De gemiddelde PVV aanhanger klopt zich op de borst met de overtuiging dat Nederland in het buitenland niet beschadigd is door de komst van Wilders, maar deze diplomaat legt de lange termijn gevolgen op een pijnlijke manier bloot.

  De gemiddelde PVV aanhangers is bezig vooral naar zijn navel (en vervolgens eigen onderbuik) te staren en snapt geen bal van het “buitenland”. Die tellen toch niet mee? Ja?

Reacties zijn gesloten.