Rijke sponsors proberen Labour te chanteren

Meer bewijs dat de linkse kandidaat voor het leiderschap van Labour, Jeremy Corbyn, iets heel erg goed doet. Een aantal steenrijke sponsors heeft gezegd geen geld meer aan Labour te zullen doneren indien Corbyn tot partijleider gekozen wordt.  Tot ieders verbazing – inclusief die van Corbyn zelf – gaat de linkse kandidaat in de polls ruim aan de leiding.  Overal waar hij verschijnt trekt Corbyn volle zalen.  Met name bij jongeren – de voornaamste slachtoffers van het bezuinigingsbeleid van de regering Cameron – heeft Corbyn een snaar weten te raken.  Corbyn’s campagne kreeg een enorme boost toen de door de basis gehate oorlogsmisdadiger Tony Blair zich tegen hem keerde. Bij de pluchegeile top van Labour heeft dat tot grote paniek geleid. Die paniek gaat zelfs zo ver dat men – hoe democratisch – nieuwe leden die men ervan verdenkt met Corbyn te sympathiseren wil royeren.  cw2images

Corbyn onderscheidt zich in vrijwel alles hemelsbreed van de overige kandidaten, niet alleen qua presentatie, maar ook inhoudelijk. Zo is hij de enige van de kandidaten die durft te zeggen dat de crisis van 2008 veroorzaakt is door de banken, niet door het uitgavenpatroon van de toenmalige Labour-regering.

Wij zijn van mening dat je als linkse partij helemaal geen rijke sponsors zou moeten willen hebben, een mening die door de lezers van de Independent gedeeld schijnt te worden:

“So another rich tory infiltrator of the labour Party cries foul and wants to take his blood money home if labour ever becomes a party of principle again.
Good riddance, No point in being in government if you are no different to the Tories.”

 

Bron: The Independent  (lees vooral ook de reacties)