12 terroristische negertjes

5 al niet meer verdacht. (Telegraaf)

Zonder gekheid ik had vandaag zin om een stuk te schrijven (zoals ik al vaker geschreven heb) met iets als “flikker toch een keer op met die hetzerige angstzaaierij stelletje smerige vuilbekken Telegraaf/NCTb/Wilders” maar ik ben toch maar Urbanus stripjes blijven lezen op de bank. U zult het dus met deze diepzinnige linkdump moeten doen.

Oh ja en hoe liep het af met al die andere keren dat de Nederlanders ternauwernood aan een wisse terreurdood ontsnapten? Collega Keira heeft het even voor jullie uitgezocht.

33 gedachten over “12 terroristische negertjes”

 1. #2

  Ze vertelden hun advocaat dat ze vrijdag geboeid en geblinddoekt zijn afgevoerd en dat ze pas zaterdag hoorden dat ze waren opgepakt om een terrorismeverdenking.

  Zover ik weet hoor je inderdaad zo snel mogelijk te horen dat je gearresteerd bent en waarom. De politie heeft er ook een handje van om “lastige” mensen voor verdenking van kleine vergrijpen meer dan 24 uur vast te houden terwijl dat niet mag. Het merendeel van de mensen weet niet dat je dan al een schadevergoeding mag eisen. Dat leer je helaas niet met maatschappijleer. Je moet zelf op zoek gaan, doorleren of een jurist raadplegen om erachter te komen welke rechten je als burger en verdachte hebt.

 2. #2 Sofia, wat ik heb gevonden is dat er sinds 2006 een nieuwe anti-terroristenwet is. Deze wet zorgt voor nog meer beperking van de rechten van de verdachte en zijn/haar advocaat en geeft het OM of wie dan ook nog meer rechten. Heb helaas de wet niet kunnen vinden, maar vond wel dit erover. Misschien weet jij meer?

 3. @#4
  Hier staat een link naar de wijzigingen in het Wetboek van strafwordering.
  http://www.privacybarometer.nl/regels.php?r=12

  580 Wet van 20 november 2006 tot wijziging van het Wetboek van Strafvordering, het Wetboek van Strafrecht en enige andere wetten ter verruiming van de mogelijkheden tot opsporing en vervolging van terroristische misdrijven.

 4. dit zijn van die instanties die hun eigen bestaansrecht creeëren….je moet af en toe een terrorist opsporen anders wordt je weg bezuinigd als terroristenbestrijder ❗ . Valt overigens wel op dat je bij de telegraaf kan reageren op alle paniekberichten, maar op de mededeling dat er vijf niet meer verdacht zijn kan je weer geen reactie geven….vinden ze bij het partij blaadje van de pvv niet leuk denk ik dan maar….

 5. Wat ik pas naïef vind is dat mensen zich zo bang laten maken dat ze zonder nadenken instemmen met het inleveren van burgerrechten. Je hebt nu als burger veel minder rechten dan 20-30 jaar geleden in dit land. Dat noem ik pas achteruitgang.

  Er zijn in Nederland in de afgelopen 10 jaar hooguit twee doden gevallen als gevolg van een terroristische daad. In een geval was de dader een Islamist.

  Hoeveel mensen sterven er ieder jaar in het verkeer? Aan medische fouten? Aan de gevolgen van overgewicht? Aan de gevolgen van partner mishandeling? Aan de gevolgen van kindermishandeling? Daarbij valt de zogenaamde terroristische dreiging in het niet.

  Daar wordt echter in verhouding veel minder geld voor uitgetrokken. Hoe erg een serie terroristische aanslagen ook zou zijn, onze samenleving kan er tegen. Het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Israël hebben bloedige aanslagen te verduren gehad maar die samenlevingen functioneren gewoon. Terroristen kunnen geen regeringen en systemen omver werpen die stabiel zijn.

 6. Dit is 100% waar en derhalve voor herhaling vatbaar want je vind hem niet in de Telegrof of de Volkskrant:

  Sofia van der Linde Schreef:

  Wat ik pas naïef vind is dat mensen zich zo bang laten maken dat ze zonder nadenken instemmen met het inleveren van burgerrechten. Je hebt nu als burger veel minder rechten dan 20-30 jaar geleden in dit land. Dat noem ik pas achteruitgang.
  Er zijn in Nederland in de afgelopen 10 jaar hooguit twee doden gevallen als gevolg van een terroristische daad. In een geval was de dader een Islamist.
  Hoeveel mensen sterven er ieder jaar in het verkeer? Aan medische fouten? Aan de gevolgen van overgewicht? Aan de gevolgen van partner mishandeling? Aan de gevolgen van kindermishandeling? Daarbij valt de zogenaamde terroristische dreiging in het niet.

 7. 2 belwinkels 3 panden van elkaar vandaan is verdacht of slecht ondernemerschap. Ik hou het voorlopig op het eerste.

 8. @12 Natuurlijk, in een winkelcentrum 3 grote mediazaken bijna naast elkaar met allemaal dezelde TV’s etc is ook verdacht 😀

 9. Of gewoon handig als ze niet dezelfde diensten leveren. 😉

  Er zijn in NL wel meer straten met allemaal dezelfde soort winkels… moeten we daar de eigenaars ook maar van oppakken? 😛

 10. Trouwens, we hebben hier in Alkmaar een plein met een stuk of 12 kroegen NAAST ELKAAR! 😯

  *belt meteen de AIVD*

 11. Sorry maar die zijn dan niet van 2 broers. Nee oppakken hoef je ze niet meteen (nu had je de AIVD), maar extra controle lijkt mij aan te raden. Ik zou geen legaal verdienmodel kunnen verzinnen.

 12. @17
  Inderdaad lopen gegroepeerde kroegen beter. Een kroegentocht houden mensen nog wel, maar een belwinkeltocht 🙂

 13. @19 Kweenie…. hoe klinkt dit?

  “Reisburo Banadir voor al uw belwinkeltochten! Kijk en vergelijk in belwinkels Banadir, Banadir 2, Banadir 3, Banadir 4 en Banadir 5, waarna u aan uw reisgenoten trots uw aankopen kunt laten zien tijdens een hapje en drankje in café-restaurant Banadir!”

  “Maar meneer Banadir, zoiets wérkt toch helemaal niet?”

  “Niet verder vertellen hoor, maar eigenlijk is het gewoon één winkel met 5×2 verkopers.” :mrgreen:

 14. Bij huiszoekingen in Rotterdam en Gilze-Rijen zijn echter geen wapens of explosieven gevonden. Het OM liet zaterdag weten dat er geen doel van de vermeende terroristen bekend was. De arrestaties van vrijdagavond waren er vooral op gericht een eventuele aanslag te voorkomen.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/1281202/2010/12/27/OM-laat-opnieuw-Somalier-vrij.dhtml

  De politie heeft dus als een kop zonder kop mensen lopen arresteren terwijl de aard van de dreiging onduidelijk was.

  De raadslieden kijken ook naar de mogelijkheid van schadevergoeding. Bij het zestal heeft zich ook een broer van een van de ex-verdachten aangesloten. Hij is de eigenaar van de belwinkel, die na de inval van politie en justitie een ravage was.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/1303962/2010/12/27/AIVD-maakte-fouten-in-zaak-rond-Somaliers.dhtml

  Een grote zaak is uiteraard niet compleet zonder doorzoeking waarbij zoveel mogelijk tot puin wordt geslagen.

 15. Dit is gewoon van de zotte: Sofia van der Linde Schreef:

  Het OM liet zaterdag weten dat er geen doel van de vermeende terroristen bekend was

  Beste Sofia, ik heb een gegrond vermoeden dat we geen rechtsstaat meer zijn.

 16. @23 Ja klopt Nexus, er zijn geen middelen gevonden en geen doel bekend. Kunnen ze net zo goed jou en mij ook oppakken.

 17. @#23
  Dat gevoel dringt zich ook wel eens aan mij op, Nexus. Niettemin zijn deze verdachten tenminste na 24 uur vrijgelaten en de rest komt binnen een paar dagen vrij of wordt gericht ergens voor aangeklaagd. Gelukkig, moet een rechter na 24 uur beoordelen of je nog langer vast moet zitten of niet. Het OM moet dan aanwijzingen kunnen laten zien die rechtvaardigen dat je moet worden vastgehouden. Bij elke verlenging die wordt aangevraagd van je voor arrest moet het OM dat weer motiveren.

 18. @26 PVV heeft voor “dit soort gevallen” de zogenaamde “administratieve detentie” in het verkiezingsprogramma staan, d.w.z. opsluiten zonder vorm van proces voor onbepaalde tijd. Waren ze mooi de pineut geweest met hun terroristische belwinkel.

 19. @#27
  Helaas is de nieuwe terrorismewet uit 2006 al een stap in de verkeerde richting. Vroeger kon je hooguit 90 dagen doorbrengen in voorarrest; nu is dat 2 jaar mits je van een ernstig terroristische feit wordt verdacht.

  Als er hier een grote aanslag was gebeurd als in London of Madrid dan zou ik het nog begrijpen. Ik zou het er niet mee eens zijn maar er zou tenminste een aanleiding zijn.

 20. #29
  Ik gebruik begrip in de zin van de gedachten gang kunnen volgen. Niet in de zin van sympathie. Ik begrijp graag waarom mensen zo denken want dat helpt als je ze van iets anders wil overtuigen.

  Als het aan mij lag gingen alle repressieve maatregelen van de afgelopen twintig jaar het raam uit. Te beginnen met die vingerafdrukkendatabase.

 21. jvdheuvel Schreef:

  @26 PVV heeft voor “dit soort gevallen” de zogenaamde “administratieve detentie” in het verkiezingsprogramma staan, d.w.z. opsluiten zonder vorm van proces voor onbepaalde tijd. Waren ze mooi de pineut geweest met hun terroristische belwinkel.

  Dat is de primaire basis voor een rechtse dictatuur. Nu weten we waar de PVV naar streeft.

 22. Sofia van der Linde Schreef:

  Helaas is de nieuwe terrorismewet uit 2006 al een stap in de verkeerde richting. Vroeger kon je hooguit 90 dagen doorbrengen in voorarrest; nu is dat 2 jaar mits je van een ernstig terroristische feit wordt verdacht.

  Hier ligt immers de clou Sofia. De vraag is simpel: Wie verdenkt wie? Het is heel gemakkelijk om te zeggen – De Ministerie van de Veiligheid (voor het voorbeeld) verdenkt die en die persoon.
  In de praktijk is de gang van zaken het volgende – een meestal daartoe bevoegde persoon op deze Ministerie neemt na enige EIGEN redenering de daaruit voortvloeiende besluit. Mens(en) worden vervolgens voor onbepaalde tijd vastgezet.
  Bij nader nadenken geeft dit besluit zijn eigen patroon van denken weer.

  Nu, hoe weten we dat dit persoon, diep in zijn ziel niet een rancuneus aanhanger van ultra-rechts oftewel PVV is? En dat hij op grond van deze diepe eigen overtuiging oftewel van zijn groep medewerkers de betreffende mensen vast wil zetten?
  Het komt op machtsspel neer. De Rechtsstaat is hier verdwenen.

 23. @#33
  De rechter moet verlenging van dat voorarrest tussentijds een aantal keer toetsen. Dat is een goede zaak. Zo happig zijn rechters niet om mensen voor lange tijd vast te zetten. Waarschijnlijk weer een reden waarom Wilders de schurft heeft aan onafhankelijke rechters.

Reacties zijn gesloten.