8 gedachten over “Amerikaan heeft punt”

 1. We hebben vooral teveel kiezers die hierop het antwoord niet willen weten en dus na de grootste economische crisis sinds 1929, vooral veroorzaakt door grootverdieners, de grootverdienerspartij VVD tot grootste stemmen.

 2. Dit doet me denken aan een uitspraak van de Russische dissident Solzjenitsyn toen hij in de VS aangekomen was:

  “Ik kom vanuit en land waar het verboden was om de waarheid te vertellen, naar een land waar het geen zin heeft om de waarheid te vertellen”.

  Hij vervolgde dat er hier (in de VS) men enkel bezig is met consumptie en de rest doet niet toe.

 3. Eh op het allerlaatst zegt hij dat het land zoals ze het altijd hebben gekend, niet meer bestaat. Maarre, corrigeer me als ik het fout heb, in de VS gaat het toch vanaf de oprichting om degene die het meeste geld en de meeste macht heeft, dat is toch de essentie van de VS? Dus wat is er dan veranderd? ❗

 4. Het zijn vooral de rechtse media in Amerika (m.n. Fox tv maar ook regeringsgetrouwe dagbladen als New York Times en Washington Post) ) die een te grote mond opzetten; niet degenen die waarschuwen tégen de onvermijdelijk komende ondergang…

  De jongeman (“..Who cares…”) heeft in alle opzichten immers gelijk wanneer hij de feiten opsomt…

  De Amerikaanse dodenmars is ingezet en zal het komend jaar alleen maar luider klinken…… 🙁 !!

 5. Het alleronbegrijpelijkste is dat de overheid zelf de staatsschuld opkoopt. En intussen jammert over de opgelopen staatsschuld. Nou heb ik een heleboel “economie” gehad bij mijn studie, maar volgens mij ging het toen nog niet zo en kan ik dus ook nergens uitleg zoeken in de boeken…

  Verder lezen:
  Hier en hier.

 6. “Okay hij gaat wel een beetje te keer maar hij stelt toch een paar goede vragen. Wij weten nog wel een paar politici in NL die hier geen antwoord op (willen) hebben.”
  Tja dat is hun cultuur 😀
  Bigger then life itself.(en dat hoeft niet altijd negatief te zijn)

  Wel een goed topic.

  Ik heb veel gescholden op de amerikanskis sinds bush , maar nu zitten wij in het zelfde schip lijkt het , nu kunnen wij van alles uitleggen in het buitenland.

 7. @#4 Niet helemaal, Keira. De Stichters (Founding Fathers) hadden wel degelijk wetgeving ingebouwd om te voorkomen dat bedrijven te machtig zouden worden. Helaas is die regelgeving geleidelijk afgeschaft gedurende de 19e eeuw.

  Bush heeft alle veiligheidsmaatregelen afgeschaft die na de crisis van 1929 zijn ingesteld om een volgende te voorkomen. En verdraait, een paar jaar nadat Bush de regels heeft veranderd, gebeurd allemaal weer opnieuw. Ik wist dat het een kwestie van tijd was, maar ik heb in het bankwezen gewerkt. Er zitten daar veel te veel mensen op hoge posities die in hun eigen verkooppraatjes zijn gaan geloven.

  De mens verandert niet. Dat heeft Bush bewezen. Geef de bankiers de volledige vrijheid en ze draaien de economie in de vernieling. Helaas willen de mensen met macht hun lesje niet leren en is het volk te tam om in opstand te komen. Blijkbaar hebben de meeste echte ellende nodig voor de ogen open gaan.

Reacties zijn gesloten.