Krapuul Newsroom 29-dec-2010

Volgens NCTb was geweldadige arrestatie Somaliërs volkomen gerechtvaardigd – Rutte (VVD) moest en zou met PVV regeren – Overal moet op bezuinigd worden, behalve op de JSF – Kamervragen PVV over moskeeën in Athene – Zit Teeven (VVD) beetje onnodige kosten te maken? – De bizarre parallelle wereld van de DDL – PvdA wil protest om vuist te maken tegen rechts kabinet – Bruin I in 2011; gezinnen de dupe


– A V O N D – E D I T I E –


#A1 Volgens NCTb was geweldadige arrestatie Somaliërs volkomen gerechtvaardigd

Het arrestatieteam moest snel opereren want er was acuut gevaar – eh, geen wapens gevonden – eh, geen plannen gevonden – eh, 11 lopen er al weer vrij rond – eh, ze zijn nu alle benodigde informatie aan het verzamelen. Wat was dan in hemelsnaam het acute gevaar?

Kijk als ze daar tot de tanden bewapende mensen hadden gevonden die op het punt stonden om in actie te komen, natuurlijk dan moet je snel en adequaat ingrijpen. Maar deze mensen zaten gewoon gezellig bij elkaar, lijkt het. Dus hoe komen ze erbij om hier zo’n inval met zoveel geweld te doen? Mag toch hopen dat ze invallen érgens op baseren? Of is dat naïef? (zal zelf het antwoord wel geven: ja 🙁 )


– M I D D A G – E D I T I E –


#M3 Rutte (VVD) moest en zou met PVV regeren

De onderhandelingen zijn mislukt omdat ‘diegene die de grootste werd, Mark Rutte, absoluut van plan was om met Wilders te gaan regeren’, stelt Pechtold.

Tel daarbij op dat Maxime Verhagen al in de coulissen stond te juichen om mee te doen en het resultaat is bekend. 😥 (Newsroom 18 dec 2010 #O3)

Overigens, stuit ik toch zo maar op deze cartoon, is van 4 sept, maar past hier helemaal bij 😆


#M2 Overal moet op bezuinigd worden, behalve op de JSF
Want, ja, ‘we’ moeten de VS toch toch vriend houden. Dat is bij dit kabinet nog meer aan de orde dan dat het ooit was. Maarre, van mij hoeft dat dure speeltje niet hoor, besteedt dat geld maar om andere problemen op te lossen in Nederland. Zoals bejaardenzorg, medische zorg, armoedebestrijding etc. (alles in willekeurige volgorde).


#M1 Kamervragen PVV over moskeeën in Athene
Yep, PVV gaat internationaal! Alles om de belangen van Nederlandse belastingbetalers te beschermen. Alleen dicht bij huis lukt dat wat minder. Maar daarom wordt er ook zo over de grens geroepen, dan kijkt er niemand dichtbij. Ik zit nog altijd op kamervragen te wachten over de fractieleden van de PVV die wel een dik salaris krijgen maar er voor ‘straf’ niets meer voor hoeven te doen.


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O4 Zit Teeven (VVD) beetje onnodige kosten te maken?
Nou, lijkt me logisch dat de Tweede Kamer even wil weten wat dhr. Teeven hier mee bedoelt, kunnen we veel kosten mee besparen zo met zijn allen. Moet toch ook een van de targets van dhr. Teeven (VVD, voorheen LN) zijn, om kosten te besparen ipv op te schroeven.


#O3 De bizarre paralelle wereld van de DDL
Of hoe erg is de zelfoverschatting van de DDL? Leest en huivert 😆


#O2 PvdA wil protest om vuist te maken tegen rechts kabinet
Dat werd gisteren beked gemaakt. Vervolgens duiken de media er op en is het bij voorbaat al verloren. Ja hoor 😛 .CU wil niet mee doen, want die zijn niet links. D66 zit nogal vast aan het ‘midden’, nou volgens mij zitten ze daar waar ze voordeel bij hebben. De ANBO doet ook niet mee, want die wil vast de CDA en VVD-stemmende leden niet voor het hoofd stoten. Maar dus wel de leden met een andere achtergrond. Die mogen gewoon in de kou blijven staan. Maar PvdA, SP en GL, ga maar flink lawaai maken en laat jullie horen!!!!!!

O enne Filip Dewinter heeft bezwaar gemaakt tegen de lokatie in Amsterdam! 😆 Waar is Goudpruikje nu om te zeggen dat hij zich met zijn eigen land moet bemoeien zoals hij met Angela Merkel deed? Hij is zo doorzichtig, hè? 🙁


#O1 Bruin I in 2011; gezinnen de dupe
Op allerlei fronten zullen Nederlandse burgers in 2011 meer gaan betalen voor alles. Dat is waar deze analyse in de Volkskrant op neer komt. Kortom, we zijn gewoon het haas.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

18 gedachten over “Krapuul Newsroom 29-dec-2010”

 1. @ #M1
  Hier hoor je Wilders niet over:

  “Ook betalen we de eerste 300.000 euro van de huur van Ahoy.”
  http://www.trouw.nl/religie-filosofie/nieuws/religie/article3357022.ece/_rsquo_Taize_laat_andere_kant_stad_zien_rsquo__.html

  Ik verwacht ook geen kamervragen v.d. PVV aangezien het om subsidie aan een christelijk groep gaat.

  Overigens hebben de media (en dan met name de rechtse media) de neiging om te overdrijven en soms ook ronduit te liegen dus het zou me niet verbazen als dat verhaal van #M1 (over EU subsidies voor de bouw van moskeen) niet klopt.

 2. De moskee in Athene wordt door een ambtelijke stichting beheerd en de imam wordt door de overheid betaald. Dit geldt overigens ook voor alle orthodoxe kerken.

  De islam is thuis in Griekenland sinds de veertiende eeuw, via volkeren wier aanwezigheid nu glashard wordt ontkend door de overheid: Pomaken, Albanezen, Turken, Roma.
  In Griekenland wonen alleen Grieken en Grieken zijn orthodox. Punt.
  Als je deze officieel niet bestaande mensen simpelweg alleen als “moslims” bestempelt krijg je dezer dagen dus de PVV-horde en ander gespuis achter je aan.

  Interessante vraag in hoeverre Buitenlandse Zaken de professionele mensenrechtenschenders in Athene de hand boven het hoofd gaat houden bij het beantwoorden van deze krapulistische vragen.

 3. De moskee in Athene wordt door een ambtelijke stichting beheerd en de imam wordt door de overheid betaald. Dit geldt overigens ook voor alle orthodoxe kerken.

  Mutatis mutandis uiteraard.

 4. #M1 #8 Er is inderdaad sprake van overdrijven en onjuiste informatie.
  De Telegraaf wijst als bron naar Kopp online, een beetje vaag rechts tijdschrift zo te zien. niet al te serieus te nemen. Het artikel over de moskee vermeldt bv:
  überall in Europa verändert der Islam jetzt rasend schnell unser Wertesystem. Im österreichischen Graz wurde im Dezember 2010 ein 63 Jahre alter österreichischer Rentner zu einer Geldstrafe in Höhe von 800 Euro verurteilt, weil er gejodelt hatte. ( in de buurt van een moskee)
  De Griekse moskee zou onder druk van Brussel gebouwd gaan worden etbladerdiebla
  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/udo-ulfkotte/schoene-bescherung-eu-rettungsschirm-finanziert-moscheebau-in-athen.html

  Er worden 2 Griekse kranten genoemd als bron. Ta Nea en engelstalig Athens Plus
  In die laatste een groot artikel over die moskee. Het is al 40 jaar lang een heet hangijzer of er een moskee gebouwd gaat worden of niet. “The current government aims to put into action a project set
  up by the previous New Democracy administration.” Een besluit dat al in 2006 is genomen.
  Athens Plus verschijnt niet meer maar is hier te downloaden: http://wwk.kathimerini.gr/kath/entheta/extra/AthensPlus/26-11-2010.pdf

 5. Griekenland was dit niet het land waar je tot voor kort verplicht je religie in je ID moest laten vermelden net als in Egypte?

 6. OP omroep brabant staat het bericht dat het aanslag verhaal op de apaches een door de telegraaf uit de lucht gegrepen verhaal is……waarom verbaast het me niet?? Maar wat voor informatie had de AIVD dan wel…had men wel informatie?

Reacties zijn gesloten.