Krapuul doet NUjij in de ban

Media in Nederland, het is een bedroevend zooitje. Een goed voorbeeld hiervan is NUjij. Wat is NUjij? Naar eigen zeggen is NUjij het volgende:

Op NUjij vormen alle lezers samen de ‘redactie’. Iedereen kan zelf links naar interessante, leuke en spannende artikelen insturen en reageren op het nieuws van de dag.

En dat is wat er gebeurt. NUjij lezers kiezen berichten uit en wat blijkt; ze kiezen ook praktisch al onze berichten eigenlijk, en plaatsen ze op NUjij.

Hartstikke leuk dus.

Maar wat minder leuk is is het volgende:
De NUjij redactie bepaalt vervolgens naar eigen goeddunken wat ze met deze berichten doen.

Wat doet de NUjij redactie daarmee? Een aantal dingen die ons niet bevallen eigenlijk, waaronder:

1 het faciliteren/toestaan van off topic laster en smaad over onze site en personen die met onze site te maken hebben. En niet 1 keer maar honderden keren.
2 het stelselmatig weren van de voorpagina van onze berichten die vaak ruim voldoende stemmen hebben (hun woorden).
3 nog gekker; het keihard verwijderen van onze berichten van hun site door “triggerhappy moderators” (hun woorden).
4 het laten doorschemeren (zonder bewijs) dat wij iets te maken zouden hebben met stemfraude.

Desgevraagd sturen ze een excuusmail, dat dan weer wel.

Een reden die ze voor hun handelwijze geven is dat ze ons “subjectief” vinden.

De berichten die ze wel 24 uur op de voorpagina laten staan zijn vaak van Elsevier, of de Telegraaf. En die vinden ze niet “subjectief”.

Wat ze ook plaatsen en voor de volle mep 24 uur laten staan zijn berichten van dagelijksestandaard, een site waar je bijvoorbeeld kan lezen dat Dries van Agt een antisemiet is, en Job Cohen een landverrader. Of Spitsnieuws, met hun bericht “Biddende moslim! Help! Aanslag!”.

Ons bericht dat deze paniek veroorzakende biddende moslim helemaal geen moslim was maar een christen, wordt dan van de site verwijderd; want “subjectief”.

NUjij maakt dus deel uit van het probleem wat wij met de media in Nederland hebben.

Wat levert NUjij ons eigenlijk op?

Daar ben ik snel klaar over: niet genoeg.

Vandaar dat wij NUjij in de ban hebben gedaan.

Wie nu op NUjij klikt op een link naar ons wordt doorgestuurd naar een interactieve curses lezen voor groep III aangezien NUjij nu op de blacklist/zwarte lijst staat. Zie het javascript helemaal bovin in onze header (als je in de source kijkt dan he).

En de reactie van NUjij is al binnen “dat is uw goed recht”.

Dat hebben ze dan weer goed gezien 😀

Deze popup kregen we toegestuurd door de NUjij redactie, ze snapten het niet. 😆

33 gedachten over “Krapuul doet NUjij in de ban”

 1. nou dan zou Moeras wel een mooie naam zijn, ware het niet dat deze Hollandse Moeras Kelt dan heel verdrietig wordt als er alleen maar vies in het moeras komt 😮

 2. Jammer, dat NuJij zo bevooroordeeld is tegen alles wat niet Rechts is. Ze waren een paar jaar terug toch iets minder erg meen ik mij te herinneren.

 3. Wel raar en jammer. NU/nl is niets anders dan snelle opeenvolging korte media mainstream berichtgevingen waar ik geen overwegend rechts of linkse opinioated tendensen zoals bij de mainstream kranten heb bemerkt, zelf verder uitzoeken als berichten je interesseren.
  Reacties op nu jij zjjn voor zover ik ze lees niet gespeend van de nodige soms scherpe politieke humoritsten en PVV critici ,rechtse victorie tijd meegenomen meer rechtse, te gore PVV reacties worden verwijderd , kortom nu. nl m.i. not much to worry about in vergelijking met de gerenommeerde bladen als overwegend aanhangwagens vanaf alle Balkenden kabinetten en nu Rutte1.
  Lijkt me eerder een kwestie van geen andere raad weten met krapuul berichten/.links dan dat ze krapuul zo zouden verfoeien.

 4. Heel goed , ik boycotte zelf nu.nl en nujij.nl al.
  Net als UPC , SBS Media , RTL , het AD , viacomm rotzooi en dat is heeeeeeel veel.
  Dat ze fijn de tyfus mogen genieten daar.

  Het is in en in triest gesteld met de media.
  Misschien dat ik zelf nog eens een bijdrage aan deze site kan leveren over dit onderwerp.

  Nieuw-zuur is volgens mij ook gewoon een spinoff van nu.nl en die proberen nota bene het nos te verdringen.

  Heel ernstig allemaal.

 5. Nujij is een tijdje geleden trouwens over genomen door sanoma group als ik me niet vergis.
  Ook al zo’n moloch die alleen winstbejag als prioriteit heeft.

 6. Nu heeft in ieder geval Gerrit de Jager met de Firma Erven Bureco thans Biereco doen herrijzen (na die slome en racistische Lettr). Voor een Prut Prutsfan is dat al voldoende.
  Hun weerbericht is het overzichtelijkst. De rest – overbodig…

 7. Nujij was een “iets” op internet waarvan ik al sinds het bestaan maar niet kon beslissen of ik me wilde aanmelden. Wilde daar af en toe wel wat zeggen, maar heb een gloeiende hekel aan die plusjes en minnetjes (diepe doordachte post = -100, “GReeRt4Per1SDenT!!!!!!!11~” = +250).

  Mooi, ook weer geregeld. 🙂

 8. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  Nu heeft in ieder geval Gerrit de Jager met de Firma Erven Bureco thans Biereco doen herrijzen (na die slome en racistische Lettr). Voor een Prut Prutsfan is dat al voldoende.
  Hun weerbericht is het overzichtelijkst. De rest – overbodig…

  Arnold, weet je dat ik echt geen idee heb waar je het over hebt?

 9. @Boze Heks: Biereco is een klusbedrijf (‘voor al uw herverbouwingen’) dat oorspronkelijk in de hilarische strip De Familie Doorzon voorkwam.

 10. @22
  En daarvoor bij Prut Pruts Private Kreye, maar die is blijkbaar alleen voor de hardcore fans. 😆

 11. Nou ik ga het leuke scriptje wat ik gemaakt heb om NUjij te kwallen nog een beetje promoten het lijkt me echt lachen als meer sites het gaan gebruiken. 😀

 12. Ik ben zelf mod/admin van enkele fora met in totaal een stuk of 20K gebruikers.

  Ik ga het scriptje denk ik ook gewoon in de nieuwsbrieven knikkeren. (Althans: de werking ervan + de code natuurlijk) In de hoop dat anderen het ook over zullen nemen.

Reacties zijn gesloten.