Kabinet gaat verder met subsidieslurpende windmolen linkse hobby

Het kabinet-Rutte wil verder met het Windpark Noordoostpolder. De ministers Maxime Verhagen (Economische Zaken) en Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) hebben donderdag formeel het definitieve plan voor het windmolenpark – 38 molens op land en 48 in het IJsselmeer – vastgesteld. Tegen het plan bestaat veel verzet. (Telegraaf)

Niet in de laatste plaats van de gedoogpartner van de Bruinen, de Partij Voor Verwarden.

Zo hadden we hier onlangs nog een berichje van PVV proleet Hero Brinkman, die de strijd had aangebonden met ALLE windmolens. Echt ALLE.

Het kan dus niet anders of de PVV stemt hier tegen.

En aangezien alle middelen rechtens geoorloofd zijn in de strijd tegen het kwaad zou het niet verkeerd zijn als links die paar lousy windmolentjes zou offeren voor de Goede Saeck.

5 gedachten over “Kabinet gaat verder met subsidieslurpende windmolen linkse hobby”

  1. De goede zaak houdt in dit geval ook in dat het energierendement van die paar molens niets voorstelt en dat zij wel op vliegroutes van trekvogels gepland zijn, zoals altijd.

  2. Uit een Deens onderzoek van een aantal jaar geleden bleek dat trekvogels windturbines ondingen vinden en liever uit de weg blijven. Ze zien ze al vanaf 3 kilometer afstand (’s nachts 1 kilometer) en passen dan voor dat gedeelte hun route aan. Slechts één op de 50.000 vogels komt daadwerkelijk in botsing.

    Toch gaan trekvogels windmolens-op-zee ook wel eens *niet* uit de weg omdat ze steeds populairder worden als rustplaats – met opvallend weinig schade onder de vogels. (“Zie je dat, mamma? Een zeepaal!” “Mooi, dan gaan we daar even lekker zitten, maar denk er aan, altijd vanaf de achterkant aanvliegen!”)

Reacties zijn gesloten.