Krapuul Newsroom 15-jan-2011

PVV: beter goed gepikt dan slecht gemaakt? – Wat gaat het christelijke CDA hier aan doen? – Het is echt niet allemaal Job’s schuld – Wilders (PVV) duldt geen tegenspraak! – Hernandez (PVV) deelt kopstoot uit aan CDA – Het kind van de rekening – Is de ene burger meer waard dan de andere? – Balkenende kon Bos niet alleen aan – Oei, oei, bekoelt de relatie met de VS? – Wikileaks: Nederlandse politiek – VVD straks niet de grootste meer? – Waar je staat, hangt af van waar je zit – De twee maten van Rosenthal (VVD)


– A V O N D – E D I T I E –


#A2 PVV: beter goed gepikt dan slecht gemaakt?
PVV heeft in Friesland bij andere partijen geshopt voor het partijprogramma, het is gewoon jatwerk. Dat zeggen Annigje Toering (FNP) en Hans Konst (PvdA). PVV hoopt ook in Friesland goed te scoren bij de PS verkiezingen, want ja, om het kabinet steviger in het zadel te krijgen, zal het kabinetsduo VVD en CDA met gedoogaanhanger PVV toch een meerderheid moeten zien te krijgen in de Senaat. Maaaaaaaaarrrrrrrrrrrrr! Let op! Wij met zijn allen kunnen dat voorkomen! Zet 2 maart in je agenda en ga stemmen als je vindt dat dit kabinet het niet is voor Nederland.


#A1 Wat gaat het christelijke CDA hier aan doen?
Het jongetje Ibarim is ongeneeslijk ziek. Hij woont sinds 6,5 jaar met zijn moeder in Nederland. Hij ligt op dit moment met een hersentumor in het ziekenhuis. Dat zal niet lang meer duren als de IND zijn zin krijgt. Ibarim en zijn moeder moeten terug naar Sri Lanka!

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) kan niet ingaan op individuele gevallen, zo laat woordvoerder Sander van der Eijk weten.

Man, man, man zijn dit de mensen die het hierover voor het zeggen hebben? Is er dan geen enkele compassie meer in dit land? Ik heb gezocht naar meer informatie over Ibarim, maar kon die nog niet vinden, als iemand die vindt, graag melden. Ik word ziek van dit soort berichten, echt ziek. 😥

Update: Leers bekijkt de zaak van Ibarim en zijn moeder.

De woordvoerder van Leers wil elke suggestie wegnemen dat doodzieke kinderen en mensen die om andere medische redenen niet kunnen reizen, toch door de overheid op het vliegtuig worden gezet.

Als je wilt dat hier een uitzondering voor gemaakt moet worden, teken dan de petitie.


– M I D D A G – E D I T I E –


#M3 Het is echt niet allemaal Job’s schuld
Laten we daar dan ook eens eerlijk over zijn en een beetje positief zijn. Één fatsoenlijke man kan natuurlijk niet de hele politiek in Nederland om ver gooien. Dat die gladiool van een Goudpruikje dat lukt, dat is op zich knap, alleen de manier waarop is te walgelijk voor woorden. Ik ben blij dat Job anders is en heb vertrouwen in wat er nog komen gaat. Na vorig jaar, totale verwarring op het kiezersfront, totale chaos op het uitslagenfront, gaat de koers wel weer komen van links. Het zal misschien nog even duren, maar het gaat weer komen. Ook H & I en hun familie zullen er achter komen waar ze op gestemd hebben en dat deze regering er niet voor hen zit.


#M2 Wilders (PVV) duldt geen tegenspraak!
Nou dat wisten we al. Dictatoriale trekjes zijn hem niet vreemd. Maar wat mij zo verbaasd is dat hij zich als de dorpsgek overal mee mag bemoeien en de anderen dan wat giechelig lachen, maar als zij zich met hem of zijn fractiegenoten bemoeien hij moord en brand gilt en men dan ook maar weer stil is. Wat is dat voor raar gedrag? Stel die vent aan de kaak, maak hem belachelijk, laat zien wat voor clown het is.

De PVV-leider heeft zich overigens enorm gestoord aan een toespraak van Eerste Kamervoorzitter René van der Linden (CDA) voor meer Europese samenwerking. Nu heeft de partij van Wilders niemand in de senaat zitten, maar „als wij straks in die Kamer zitten, zou onze eerste daad moeten zijn om die man te wippen”.

Ik bedoel, dat pik je toch niet van die waterstofperoxide gek? Hoezo kan de PVV een CDA’er ‘wippen’? Wat heeft het PVV daar mee te maken? Die mensen worden benoemd door de PS en zitten daar als volksvertegenwoordigers. Als er al iemand gewipt moet worden is het Goudpruikje in de Tweede Kamer en niet anders.


#M1 Hernandez (PVV) deelt kopstoot uit aan CDA
Volgens hem kunnen het CDA en de CU wel de ‘C’ van christelijk laten vallen uit hun naam. Waarom? Nou omdat ze halfslachtig opkomen voor christenen elders in de wereld en moslims toelaten in hun partij. Eh, als ik het nog goed onthouden heb, had Goudpruikje toch niets tegen moslims? Maar was hij tegen de islam? Komt nu het ware aardje naar buiten, zo langzamerhand, sluipend, zoals we al eens eerder hebben meegemaakt in de geschiedenis?


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O8 Het kind van de rekening
Hans Spekman (PvdA) een bewogen en bevlogen man, vindt dat sommige kinderen in onze samenleving het kind van de rekening worden met dit kabinet. Want echt, PVV komt echt niet op voor arme mensen en VVD en CDA al jaren niet. Dus staan ze in de kou. Schandalig! (maar VVD-leuze zal wel zijn: armoe is een keuze 😥 )


#O7 Is de ene burger meer waard dan de andere?
Ware woorden van Maarten van Rossem!


#O6 Balkenende kon Bos niet alleen aan
Hij had hulp van de VS nodig om hem in het gareel te houden en ook dat lukte niet! 😀


#O5 Oei, oei, bekoelt de relatie met de VS?

Premier Rutte zal bij een volgende ontmoeting met Amerikaanse diplomaten vragen hoe groot de kans is dat zijn woorden uitlekken

Zou hij het toch wel giechelend vragen? Maar aan de andere kant, om iets uit te laten lekken, moet er ook wel iets gezegd worden 😀


#O4 Wikileaks: Nederlandse politiek
Heb niet alles gelezen, maar voor wie er in geïnteresseerd is, misschien leuk tijdverdrijf voor het weekend.


#O3 VVD straks niet de grootste meer?
Zou zo maar kunnen. Lees dit even en verheug u! Keerzijde zou kunnen zijn dat die Goudpruikje en trawanten nog groter worden, en het maakt mij niet uit welke, maar moge God dat verhoeden!


#O2 Waar je staat, hangt af van waar je zit
(Britse politieke wijsheid). Maar eh, die Goudpruikje heeft zich danig vergaloppeerd:

Premier Rutte stond vorige week op zijn persconferentie nog druk uit te leggen waarom het kabinet een missie naar Afghanistan wil zenden om politieagenten op te leiden, toen bij verscheidene aanwezige journalisten hoorbaar een sms’je binnenkwam. De inhoud daarvan luidde: ’Slecht besluit kabinet om meer dan 500 man naar Afghanistan te sturen. PVV steunt besluit absoluut niet. Nederland heeft genoeg gedaan. Wat ons betreft niet 1 man meer voor wat voor missie dan ook daarheen. Ik hoop dat kabinet geen meerderheid bij links gaat vinden voor dit slechte besluit. Geert’.

De sms-inbraak van Wilders in de persconferentie van de minister-president is er het jongste bewijs van. Hoe kan een kabinet nog overtuigingskracht aan de dag leggen als een coalitiegenoot zo brutaal onder duiven van de premier schiet. De PVV is op dit vlak weliswaar niet gebonden aan afspraken met VVD en CDA, maar dat levert nog geen vrijbrief op een zorgvuldige besluitvorming te ondermijnen en te frustreren. Wil Rutte zijn gezag niet verspelen, dan zal hij aan deze kwestie een zwaar politiek gewicht moeten geven.

Ben benieuwd of Rutte hem daar nog de oren over gewassen heeft of zou alles afgedaan worden met ‘we agree to disagree’ giechel giechel?


#O1 De twee maten van Rosenthal en Rutte (VVD)
Ja als je hem zo hoort over ICCO, ga je je toch wel dingen afvragen. Daarbij, Markie Mark doet ook nog een duit in het zakje! 😥

Dat is om twee redenen opmerkelijk. Ten eerste is de minister kennelijk van mening dat maatschappelijke organisaties die subsidie ontvangen van de Nederlandse overheid aan haar leiband moeten lopen en steeds het beleid moeten volgen van de zittende regering. Dat is een radicale wijziging van het beleid van de Nederlandse overheid waarin de afgelopen 45 jaar maatschappelijke organisaties juist de ruimte hadden om hun eigen koers te varen.

Het is verbazingwekkend dat een minister van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie een maatschappelijke organisatie gispt vanwege haar steun aan een nieuwssite waar zaken worden gezegd die hem niet bevallen. Moet de publieke omroep zich ook zorgen gaan maken over de financiële bijdrage van de Nederlandse overheid omdat gasten in het programma Pauw&Witteman zich kritisch uitlaten over Israël?


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

24 gedachten over “Krapuul Newsroom 15-jan-2011”

 1. EI is natuurlijk een hasbara-achtige propagandasite. Alles vanuit 1 visie: Israel is slecht.

 2. #2 Argh!!! 😈 Niet ‘mee’ 😥 (moet er niet aan denken, hij heeft zulke enge handen aaargh)

 3. De FNP profileert zich als “groen en sociaal” juist als anti-WIlders, vreemd dat Wilers dar winkelt.

 4. @#4 Ik woon al jaren met heel veel plezier in Fryslân, maar ik heb geen Friese roots. Ik heb ahw een Nederlands en een Fries paspoort. Mijn hemel, wat zou Geert dáár van vinden??? 😀

 5. @#11
  Ik hoop van harte dat er werkelijke democratisering op gang komt en het niet bij een coupe van het leger blijft.

  Wat is er zo anti-Islamistisch aan het vluchten van een vrij seculiere president?

 6. #10 Je kan natuurlijk niet iemand op je lijst zetten die meewerkt aan de Islamisering van de zorg.

 7. @13: Wilders zelf vond het een “lumineus idee”, maar niet te verkopen aan de achterban.

  Laat weer goed zien hoe veel hij eigenlijk écht geeft om “meer handen aan het bed” 😐

 8. §11
  Er is nooit sprake geweest van een seculiere president. Dat is juist het punt. Men wil vrijheid.

 9. @16
  En nergens ter wereld wil een zinnig mens de vrijheid die jouw blondgepruikte idool predikt.

 10. #11 Frank, je mag altijd schrijven via Open Podium, dus wat weerhoud je? We beperken ons hier meestal tot Nederland, maar als jij een stuk kunt maken over Tunesië met een link naar Nederland dat voldoet aan de doelstelling op deze site, ga je gang. Niets zal je tegenhouden.

 11. FrankS Schreef:

  §11
  Er is nooit sprake geweest van een seculiere president. Dat is juist het punt. Men wil vrijheid.

  Ff kijken , hoofddoekjes verbieden ,alle Islamitische scholen en partijen verbieden , Liberale Soefiegroepen zwaar onder controle houden jawel , dat moet wel een radicaal Islamitisceh president wezen ….

 12. Wilders: Sahar moet weg. Sahar is een meisje van 14, intelligent, gymnasiaste te Leeuwarden, wil chirurg worden, tien jaar geleden met familie uit Afghanistan gevlucht. Het meisje heeft geen enkele binding met het land van haar ouders; spreekt zelfs de taal niet. De ouders hebben alleen wel de pech dat ze zijn uitgeprocedeerd. Dus wat Wilders betreft kan Sahar met familie opdonderen en ver, ver weg, vermoedelijk onder een boerka, de rest van haar leven slijten. 😥
  Nieuwsbericht: http://www1.omropfryslan.nl/76685/Wilders-Sahar-mei-net-bliuwe.aspx
  Ik doe een oproep aan alle Krapuul-lezers die wél een hart in hun donder hebben in plaats van een steen: onderteken in elk geval de petitie. http://redsahar.petities.nl/
  http://redsahar.petities.nl/

  Edit Keira: Heb het net geplaatst en had stukje van Omrop Fryslân vertaald. Maar zie nu (pas 😳 )dat je schitterende tekst hebt gemaakt. Ik ga het aanpassen!

 13. #21 Herr Senf, had ik gezien, bij je vorige link. Staat te borrelen voor de Newsroom, en die laatste bereikt al bijna kookpunt!!!! 😡

Reacties zijn gesloten.