Net als je je afvraagt of het nog idioter kan: CSI voor dieren

PVV-Kamerlid Dion Graus wil graag een CSI voor dieren. Forensisch onderzoek moet dierenmisbruik in de toekomst voorkomen. Het plan moet nog door de PVV-fractie worden besproken maar Graus verwacht dat binnen enkele jaren een CSI kan worden opgestart. Nu Al Wakker Nederland sprak met het Kamerlid dat eerder ook al pleitte voor zogenaamde ‘animal cops’. (Radio 1)

CSI voor dieren. En dat voor “Wakker Nederland”. 😀

13 gedachten over “Net als je je afvraagt of het nog idioter kan: CSI voor dieren”

 1. Naar ik begrijp staat deze afkroting voor Crime Scene Investigation, ik zal wel veel tekortkomen dat de lettercombinatie mij niets zegt.

 2. Leuk , al die afzettingslinten rond elke vleeswarenafdeling en elke doodgereden kat , maar het zal wel een speciale politieafdeling worden die checkt of er niet stiekem Halal vlees als “Hollandsch “verkocht word …

 3. Als je bedenkt dat deze randdebiel tot de top 25 van het partijkader van de PVV behoort, dan gaan we de komende jaren qua aperte onzin nog een hoop beleven in de provinciale staten want daar zet Grote Geert zijn pionnen in de te slecht waren bevonden voor de 2e kamer 😆

 4. Ik begin steeds beter te begrijpen waarom de grote blonde lijder de enige is die met de pers mag praten…anders krijg je dit soort onzin in de media en ligt op een enkel pvv-er na iedereen weer dubbel van het lachen….

  vind dit trouwens leuker dan die ongein omtrent de nationale ombudsman…de grap van de Bruin met Mabel was nu ook niet bepaalt een dijenkletser (zie telegraaf) conclusie; PVV-er is pas leuk als dat niet zo bedoeld is 😎 😎 😎

 5. #7 Sorry maar ik begrijp religieuze dieet regels over dieren onvoldoende of niet.Een dergelijk cold case crimi met veel afleveringen zou media ”soap” de nodige menselijke cliff hangers ter wederzijds begrips verstand in kunnen houden.
  Ik zie link Orpheus. Hij keek tegen verbod in naar zijn Euridici om en zong daarna niet over halal.
  Licht mij toe , ik ben onbekend over halal regels ,waar ze op stoelen.
  Is er een mythisch gestoelde overdracht als halal noodzaak voorhanden?

 6. #11 Katja: ik denk dat het hele oude hygiëneregels zijn, voor zowel halal als kosher. Het is voor beide religies verboden om bepaalde dieren te eten die een gevaar voor de gezondheid zouden kunnen zijn, dieren die een natuurlijke dood zijn gestorven, kunnen een ziekte hebben en gevaarlijk zijn voor mensen. Dieren die door roofdieren zijn gedood idem, of al veel te lang dood zijn, wat in een warm klimaat gevaarlijk kan zijn. Voor mijn simpele geest is halal of kosher de verzekering dat de dieren vers en van ziekten vrij zijn voor ze gedood worden. Dus veilig. zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Halal_en_haram en http://en.wikipedia.org/wiki/Kosher_foods. Maar anderen hier op Krapuul kunnen daar vast meer over zeggen.

 7. Keira, dank!
  De verre oorsprong van godsdienstig dieet regels zullen niet anders dan uit natuurlijke habitat zijn ontstaan, eigen aan wereld volkeren als doorgegeven overleveringen, overleving zijn.
  Ik heb nog even gespeurd naar joods en moslim halal, interessant dat wel, indien uit nood haram gegeten als ik dit goed zeg, ik weet niet meer of dit voor joods, moslim of beiden was, zou men vergeven zijn.
  .
  Het leek me al dat er geen mythische overleveringen over halal als gemene deler zijn, je weet maar nooit? ❓
  .
  Ik had een vraag gesteld, licht en illustreer zelf nog wat toe over mythe Orpheus en Eurydice indien onbekend.
  De link halal naar O E was en is een very long shot.
  De verbinding met halal die in mij op kwam was dat zanger O ook een overleef- leef regel mee kreeg, nl. voor Zonsopgang niet omkijken, om zijn gestorven Eurydice weer tot leven brengen.
  Deze mythe komt als eindeloze inspiratie, liefde – leven- dood- goed -kwaad – hoe te overleven, te rouwen, respect ,gebrek aan respect, in allerlei vormen steeds terug.
  Ik kreeg bv. een tijd geleden een film museum kopie van Black Orpheus.
  O kwam, na achtervolging op carnaval van Rio de Janeiro, ik dacht op het dak van een centrale aan een elektrische shock, ten tijde als actueel, om het leven.

  Op de kinder parade werden O en E onlangs aan het leven van Johnny Cash en zijn muze June Carter gekoppeld en door jong opkomend talent met gitaar vertolkt en gezongen.
  O en E bleven aan het eind doorleven in de muziek .O speelde en zong door, E zong als onzichtbare echo weerklonk met ijle stem nog heel even terug.
  De boodschap aan de kinderen was muziek als mens levens verbinding en oneindige troost.

  Een gewaagd iets als O en E, nachtelijke lopende band inpak shift werkers in multinational AH, halal vlees en de slachtbanken verbinden, dank #7 Al Bakstrani die er mee kwam, is heel veel zoeken dat even zo goed op niets uit kan komen.

  Voor een multi cul project over huwelijks plechtigheden/feesten waren we eerder al bezig met traditie en muziek waaronder moslim en joodse huwelijken, kortom veel onderzoek werk waar we nog niet uit zijn.

  Succes allen met redactie- en speurwerk naar wat er allemaal niet plaats vindt op het PVV wervings front en goede moed!

Reacties zijn gesloten.