13 gedachten over “Afghanistan: GroenLinks en CU tegen!”

 1. Ja, of kan er een of andere halfzachte toezegging worden gedaan? Van de andere kant is het geen populaire beslissing, dus misschien vindt het kabinet het wel handig als het z onmogelijk wordt gemaakt deze missie door te laten gaan.

 2. Rutte heeft haast hiermee want de Duitse Bundestag heeft een parlementaire zitting voor eind deze week geagendeerd om een rooster voor vertrek van de Duitse troepen uit Afghanistan te mogen opstellen.

  De Duitsers zijn helemaal niet blij me dat in de “rustige” provincie Kunduz zijn er Duitse slachtoffers gevallen.

 3. Het zou inderdaad best kunnen dat Rutte eigenlijk wel content is dat hij een excuus heeft van deelname af te zien. Aan de andere kant: Verhagen wil écht graag.

  Ik moet wel zeggen dat ik het optreden van GL niet erg sterk vind. Is dit idee niet oorspronkelijk van Halsema afkomstig? Nou ja, we hebben daar echt helemaal geen fluit te zoeken, dus de motieven van GL zullen me eigenlijk ook worst wezen.

 4. “En toch gaat de missie door” riepen Rutte/Verhagen in koor.
  Wij hebben jullie goedkeuring helemaal niet nodig, wij blijven gewoon zeggen dat het GEEN militaire missie is.
  En na 2 maart gaat de PVV vast ook wel instemmen zodat het (achteraf) toch nog een militaire missie kan worden.

 5. Eindelijk zien GL en de CU ook het PVV licht, en volgen ze hun standpunt inzake Afghanistan.
  Laat ze elkaar maar afmaken daar, daar hoeven wij geen eurocent aan uit te geven.
  En al helemaal onze troepen hun leven niet in de waagschaal te stellen.
  Genoeg straatterroristen in eigen land om aan te pakken.

 6. Nou, dat is het enige dat me doet twijfelen. Als Wilders iets vindt moet het bijna wel een debiel idee zijn omdat hij de Stem van Debiel Nederland is.

 7. Ach de PVV zal gerust wel bij draaien en ook voor de missie stemmen. Onder het mom van bestrijding van islam terrorisme (in het land van herkomst), betere besteding van ontwikkelingsgeld (anders gaat het toch maar naar linkse hobbies), binnen halen van PVV wisselgeld (bijv mbt het niet verjaren van ernstige misdrijven) en, last but not least, als de PVV tegen stemt, dan stemmen ze hetzelfde als het linkse blok in de tweede kamer, en dat is al eerder een doorn in het oog van de heer Wilders gebleken.

 8. Als de PVV dat doet dan zullen de PVV-aanhangers staan te juichen dat het zo’n geniale zet van De Leider was om het over de verkiezingen heen te tillen. 😥

 9. “(Ormel) Hij heeft vertrouwen in de Duitse militairen, die de leiding hebben in de noordelijke provincie Kunduz, waar de meeste Nederlanders aan de slag gaan.”

  Ja hoor, maar het verzet tegen de missie groeit met de dag in Duitsland en de oppositie vraagt nu dat een rooster voor vertrek nog voor eind dit jaar 2011 wordt opgesteld.

Reacties zijn gesloten.