Fantastisch onderhandelingsresultaat bij Afghanistan missie

Schokkende ontwikkelingen met betrekking tot de missie naar Afghanistan. Het kabinet komt aan de diverse KEIHARDE eisen van de oppositie tegemoet; zo gaat de opleiding geen 6 weken duren, maar 18 weken (dan kunnen de plaatselijke koddebeiers eerst leren lezen en schrijven alvorens ze kunnen worden bijgespijkerd qua broodnodige wetskennis. Dit is geen grapje trouwens) en er zal “een van de vijf uit te zenden juridische experts zich speciaal gaan bezighouden met religieuze minderheden, zoals christenen, die in Afghanistan vervolgd worden”. Dit is ook geen grapje want zo trek je dus zo’n Rouvoet wel over de streep. Verder worden er nog KEIHARDE garanties gevraagd aan de Afghaanse regering dat de politiemensjes zich louter en alleen met parkeerboetes en fietsjes zonder achterlicht gaan bezig houden. En dus niet “schouder aan schouder” of “zij aan zij” met het leger tegen de Taliban vechten he, zoals die Afghanen schijnen graag te willen.

Alle KEIHARDE eisen van de tegenstribbelende partijen zullen worden ingewilligd:

„Ik zeg u toe, wat u vraagt, dat krijgt u”, aldus Hillen. (Telegraaf)

ALDUS SPRAK HILLEN! Nou dan weten wij genoeg! 👿

Het kost weliswaar een half miljard en wat mensenlevens maar er loopt dus straks niemand door het rode stoplicht in Kunduz.

Verder is Jolande Sap echt een geweldige GroenLinks leider en GroenLinks gaat hier trouwens verschrikkelijk groot mee worden.

Wat zullen de GroenLinks leden trots zijn op dit geweldige resultaat! 😀

18 gedachten over “Fantastisch onderhandelingsresultaat bij Afghanistan missie”

 1. had net radio 1 aan…berichten uit Den Haag zijn inderdaad redelijk schokkend…vraag me toch af wat men er voor terug krijgt als men instemt…CDA & VVD gaan dan instemmen met een verbod op abortus ingediend door de CU?? of iets in die geest??

 2. En wie gaat de Afghaanse bromsnorren Onderwijzen op het gebied van Eigen Taal en Cultuur? Ze zijn dus een aantal weken studenten, oftewel taliban – oeps, laat ze het niet horen.

 3. Ik begin te begrijpen waarom Femke plotseling iets anders wou gaan doen. Die begreep in december al dat dit toneelstukje niet te verkopen is. Je moet wel een volkomen verblinde streber zijn als je dit durft op te voeren.

 4. Moeten we nu nog steeds voorzichtig zijn met Groen Whatever of mogen we zeggen dat een partij is waardoor alle idealen van de stichters zijn verraden ..???
  Wel dan nog even op persoonlijke titel en niet als redactielid :
  Augurken-Sap is als ze toestemd gewoon een uitverkopende hypocritiete Groen-Liberaal en bij zulk een verraad persoonlijk verantwoordelijk voor elke dode Afghaan of Nederlander die deze missie tot gevolg heeft !!!! , hetzelfde geld natuurlijk voor ieder vóór stemmend Groen-Whatever parlementslid…

 5. Die afspraken op zich zijn al bagger, plus, we weten intussen dat als een missie eenmaal op pad is er wel eens een hele andere agenda boven tafel komt: de enige manier om dat voor te blijven is geen missie. De opbouwmissie die we ooit mochten meemaken was ook een leugen. Dat is echt niet achteraf per ongeluk door de omstandigheden een vechtmissie geworden.

 6. Inderdaad, eerst de mensen uitzenden, dan stiekem de agenda veranderen en weer erop los vechten.
  KEIHARD liegen, KEIHARD toneel voor de publiek voeren, KEIHARD aan oorlog mee doen.

 7. Ik denk dat GroenLinks een heel ongelukkige verkiezingsavond gaat hebben, op 2 maart. Dat wordt géén gezellig feestje.
  De partijleden willen dit niet.

 8. Dit worden gunstige verkiezingen voor de PvdA en de SP, waar GroenLinks-stemmers naar over zullen stappen.

  Het moet toch ook echt een idealistisch standpunt zijn, want welk belang kunnen ze ermee hebben, vraag je je af? Vóór de TK verkiezingen nog om eventueel mee te kunnen regeren, maar nu? Of zouden ze regeringsfähig willen blijven voor na een val van dit kabinet?

 9. Scherpe opmerking van Kustaw Bessems gisteren bij P&W: omdat Rosenthal zomaar die toezegging kon doen over die garanties zonder overleg moest het wel voorgekookt zijn, hij wist al dat de regering akkoord zou zijn.

 10. Ah, de voorwaarden zijn zodanig gesteld dat het onmogelijk is eraan te voldoen:
  “Het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat het niet mogelijk is voor agenten om geen militaire acties uit te voeren. ”
  Is dat ook weer opgelost.

 11. BRUSSUM – Het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat het niet mogelijk is voor agenten om geen militaire acties uit te voeren.

  Over en uit dus.

 12. Hoe is het toch zo ver gekomen dat bij dit soort ethische kwesties de partijdiscipline gehandhaafd moet blijven. Waarom mag elk groen links kamerlid niet een eigen afweging maken? (dat geldt natuurlijk ook voor andere partijen). Dat zou meer recht doen aan wat er leeft bij de achterban en in de samenleving.

 13. GJ_ Schreef:

  Ah, de voorwaarden zijn zodanig gesteld dat het onmogelijk is eraan te voldoen:
  “Het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat het niet mogelijk is voor agenten om geen militaire acties uit te voeren. ”
  Is dat ook weer opgelost.

  Nou, kennelijk niet opgelost. Rutte beweert dat hij garant kan staan voor zijn beloftes. Ik beweer dat ie keihard staat te liegen. GL gelooft hem???? Op Ineke van Gent na dan.

 14. Lex Schreef:

  Hoe is het toch zo ver gekomen dat bij dit soort ethische kwesties de partijdiscipline gehandhaafd moet blijven. Waarom mag elk groen links kamerlid niet een eigen afweging maken? (dat geldt natuurlijk ook voor andere partijen). Dat zou meer recht doen aan wat er leeft bij de achterban en in de samenleving.

  Mischien omdat onder “Zij die niet afgezeken mag worden op Krapuul omdat Groen Whatever leden daar boos over worden ” Groen Whatever in een zooitje pluchegeile oppertunisten is veranderd ..
  Augurken Sap hoopt natuurlijk op het ministerpostje dat “Zij die niet afgezeken mag worden op Krapuul omdat Groen Whatever leden daar boos over worden ” misliep omdat Rutte Wilders bruikbaarder vond dat “Zij die niet afgezeken mag worden op Krapuul omdat Groen Whatever leden daar boos over worden “

Reacties zijn gesloten.