Krapuul Newsroom 3-febr-2011

Wil het westen wel dat het M-O verbetert? – Kabinet komt eindelijk een beetje een belofte na – Donner (CDA):Antisemitisme harder aanpakken, maar moslims zijn vogelvrij – Nieuwe regels gezinshereniging kunnen niet zegt Europa – PvdA wil niet samenwerken met PVV – VVD PS niet Rutte maar Hermans – Rutte wil snel hervormingen in Egypte


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O7 Wil het westen wel dat het M-O verbetert?
Denk het niet gezien de belangen die er her en der zijn. Daarom zijn al die vreselijke, barbaarse regimes ook in het zadel gehouden door het westen. Dat moge duidelijk zijn.

Terwijl de Amerikaanse overheid met flinke sommen geld en militaire steun regimes als Egypte ($ 2 miljard per jaar) zonder randvoorwaarden blijvend ondersteunt, maakt de EU zich vooral druk over immigratie en terrorismebestrijding en gaf wat politieke hervormingen betreft niet thuis. Zo had de EU bijna een miljard beschikbaar voor het tegengaan van immigratie en een schamele tien miljoen ter bevordering van mensenrechten in de regio. Ook als het gaat om diplomatie en politieke druk waren Europese regeringsleiders vooral bezig met migratie, terrorisme en het mislukte vredesproces en was het volledig stil als het ging om het repressieve karakter van Arabische regimes.

Arabische mensenrechten activisten denken dat Europese retoriek over hervormingen meer te maken heeft met het dienen van een Amerikaanse agenda dan dat het echt gaat om de steun van bewegingen van onderop. Vooralsnog betekent het gebrek aan Westerse zelfkritiek ten aanzien van dit buitenlandse beleid weinig concrete verandering.


#O6 Kabinet komt eindelijk een beetje een belofte na
Op sommige stukken weg mag op bepaalde tijdstippen 130 km gereden worden! Jottem! PVVD-volk helemaal happy!!!!!!


#O5 Donner (CDA):Antisemitisme harder aanpakken, maar moslims zijn vogelvrij
Hier kijk toch wel van op dat dat zo besproken wordt in de Tweede Kamer. Antisemitische uitlatingen moeten harder aangepakt worden, maar die clown uit de Tweede Kamer met dat rare waterstofperoxidekapsel mag elke moslim beledigen in heel Nederland. Dat is dan geen haatzaaien en opruiing. Snapt u het nog?


#O4 Nieuwe regels gezinshereniging kunnen niet zegt Europa

Mensen die hun gezin naar Nederland willen halen moeten voldoen aan “onredelijke” eisen, die enorme obstakels voor hen opwerpen. Dat heeft de commissaris voor de mensenrechten van de raad, Thomas Hammarberg, vandaag gezegd, meldt persbureau Novum.

Nogmaals, gelukkig hebben we Europa nog. Word er steeds blijer van!


#O3 PvdA wil niet samenwerken met PVV

De PvdA wil na de verkiezingen voor Provinciale Staten niet samenwerken met de PVV. Dat hebben diverse provinciale PvdA-afdelingen aangekondigd.

Zo dat kan maar duidelijk zijn!


#O2 VVD PS niet Rutte maar Hermans
Niet Rutte zal deel nemen aan belangrijke debatten, maar Loek Hermans, lijsttrekker voor de Eerste Kamer in de campagne voor de PS verkiezingen. Verder is er afgesproken met het CDA dat Mark wel ‘zichtbaar’ zal zijn maar niet de boventoon zal voeren. Eerder riep de premier van ‘alle Nederlanders’ (kuch) al op om toch vooral bij de PS verkiezingen op VVD, CDA of PVV te stemmen. Maakt hem niet uit waarop, als het maar een van die drie was. (zie ook Newsroom 15 dec #M4). De premier van alle Nederlanders deed dat, ja. 😥


#O1 Rutte wil snel hervormingen in Egypte
Waar bemoeit die man zich mee?


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

20 gedachten over “Krapuul Newsroom 3-febr-2011”

 1. @#O6
  De PVV zal wel niet helemaal happy zijn, zij wilde een maximum snelheid van 140 km/h en afschaffen van de 80 km/h zones.
  Die 130 km/h komt uit de koker van de VVD.
  Ere wie ere toekomt.

 2. #O5

  Martijn van Dam van de PvdA was ‘geschrokken’ van minister Donner, omdat de bewindsman in de ogen van de socialist mogelijke oorzaken legde bij de secularisatie, de ontwikkeling waardoor de godsdienst haar greep op de samenleving verliest. ”Ik geloof niet dat je niet-kerkelijken kunt verwijten dat ze niet tolerant zijn.” (ANP)

  Dat laatste weet ik niet maar antisemitisme wijten aan secularisatie vind ik wel heel erg ongeloofwaardig en vergezocht.

 3. @#O4
  Dankzij deze regels zou ik geen vrouw uit een land kunnen laten overkomen waar dat geen geregistreerd partnerschap en/of huwelijk van twee personen van dezelfde sekse toestaat. Tot zover het homovriendelijke gehalte van dit kabinet en de PVV.

  Niet dat de vreemdelingenpolitie niet extra hard op me zou letten als ik met een niet-Westerse man zou huwen en die zou laten overkomen. Ze zijn er nou eenmaal dol op om vrouwen van schijnhuwelijken te beschuldigen, maar niet mannen die postorderbruiden hierheen halen. 😥

 4. Maar om de vraag te beantwoorden; je hebt geen publish knop meer, we hebben wel een paar editors die de berichten schedulen. Die van jou zou morgen om 11 uur aan de beurt zijn als jij nu “submit for review” aanklikt.

 5. @11: Stukjes schrijven, research doen, complete set nieuwe graphics maken én mail lezen? Hallo, ik heb maar twee paar handen hoor. 😛

 6. Uri Rosenthal is ontmaskerd als een leugenaar.

  “Kamerleden maakten Rosenthal gisteren het verwijt dat hij geen persoonlijk contact met zijn Iraanse collega had gezocht om het leven van Bahrami te redden. Rosenthal werd geconfronteerd met zijn eigen woorden, eerder deze week, dat er op ‘alle niveaus’ contact is geweest met de Iraniërs. Donderdag bleek dat niet het geval te zijn. Rosenthal had naar eigen zeggen zijn Iraanse ambtgenoot niet gesproken.”

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/1831265/2011/02/03/Rosenthal-erkent-tekortschieten-in-zaak-Bahrami.dhtml

 7. @14: Echt, je wil niet weten hoeveel mensen over zoiets heenlezen. 😀

  @15: woeiiiii! :mrgreen:
  LOL @ toegevoegde taglijst…. is dit een record? 🙂

 8. In de zaak tegen de beheerder van de anti-Wilders-hyve wil de rechtbank eerst enkele deskundigen horen om te checken in hoeverre het mogelijk is dat de man niets wist of had kunnen weten van het “schaduwforum” waar de bedreigingen zijn geuit (wat dus inhoudt dat hij niet verantwoordelijk kan worden gesteld).

  Een uitspraak zal dus waarschijnlijk nog enige tijd op zich laten wachten.

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3408059.ece/Meer_onderzoek_naar_bedreiging_Wilders_op_Hyves.html

  Persoonlijk vind ik dit al heel wat… in download-zaken zitten er vaak genoeg rechters die niet eens weten hoe je dat rondje om die A moet krijgen als je een email wil versturen. 😐

Reacties zijn gesloten.