Geen correlatie tussen antisemitisme en grootte moslimpopulatie

Het is keipopulair om moslims de schuld te geven van het toenemende antisemitisme in Europa. Dat gaat er bij alle rioolrabiaten in als zoete koek. Wanneer je echter naar cijfers kijkt zit het, hoe verrassend, toch net even anders in elkaar.

De New York Times maakt melding van een onderzoek van het Pew Global Attitudes Project waaruit blijkt dat antisemitisme in Europa inderdaad toeneemt.

Wanneer je dat per Europees land bekijkt zie je o.a. het volgende:
In GB bestaat de populatie voor 4.6 procent uit moslims. De hoeveelheid mensen in GB met een hekel aan Joden bedraagt 9 procent. In Frankrijk 7.5 procent moslims, en 20 procent van de inwoners van Frankrijk is antisemiet. Spanje bestaat echter slechts voor 2.3 procent uit moslims, maar bijna de helft van de Spanjaarden heeft een hekel aan Joden. Polen bestaat voor 0.1 procent uit moslims (er wonen er daar maar 20.000) en meer dan een derde van de Polen is antisemiet.

Kortom “het ligt aan de moslims” my ass.

9 gedachten over “Geen correlatie tussen antisemitisme en grootte moslimpopulatie”

  1. Statistiek is ook maar een mening, hoorde ik een tijdje terug van een PVV-Kamerlid

  2. Ik hoorde laatst een PVVer die vond een eigen mening maar onzin. Wat de leider zei was voldoende.

  3. Ik hoorde laatst van dat pvv tuig dat vond ‘minder, minder, minder’ is een goed idee….

  4. Hoeveel antisemitisme zou er zijn onder roomblanke Hollanders? Onder streng gelovige gereformeerden of andere geloofsgroepen? Wanneer wordt hier es onderzoek naar gedaan? Bang voor de uitslag?

  5. Nog wat statistiek :

    Één mens doden is een moord. 10.000 is een statistiek.

    Josef Stalin.

Reacties zijn gesloten.