Mogelijk uitstel proces Wilders; of het OM nu ook iets wil dóen

Mogelijkerwijze moeten wij nog wat langer wachten op het vervolg van de onnavolgbare pantomime-act van Wilders – de rechtszaak tegen hem die aanstaande maandag hervat zou moeten worden – want de eisende partij zou het prettig vinden als het Openbaar Ministerie ook daadwerkelijk met een aanklacht zou komen, in plaats van met een hele reeks onwaarschijnlijk gezochte redenen waarom Wilders helemaal nooit iets gezegd zou hebben dat moslims beledigd kon hebben.

Advocaat Ties Prakken wil dat het Gerechtshof het OM een nieuwe opdracht geeft, en Mohammed Rabbae zou willen dat ook nog latere, ernstigere uitspraken van Wilders meegenomen worden.

Welke dat zijn weet ik nog niet, maar misschien dat het door de knieën willen schieten van Marokkanen of het deporteren van tientallen miljoenen moslims daarbij hoort? Kijken of het OM zich daar ook weer onderuit gaat proberen te lullen.

6 gedachten over “Mogelijk uitstel proces Wilders; of het OM nu ook iets wil dóen”

 1. Het is een bedreiging voor de rechtstaat dat het OM een vervolging saboteert die door burgers door middel van een kort geding is afgedwongen. Een burger heeft niet voor niets het recht om zo’n procedure aan te spannen. De rechter heeft dat toegewezen. Het OM doet zijn werk niet en maakt daarmee van dat hele recht een wassen neus.

  Dit roept de vraag op of het OM dit vaker doet? Wat als je een kort geding aanspant omdat het OM een zaak tegen je gewelddadige ex of de vermeende aanrander van je kind seponeert? Gaat het OM in dat soort gevallen ook zo te werk als de rechter beslist dat er wel vervolgd moet worden? Dan heeft het OM namelijk geen boodschap aan zowel de burger als de rechter.

  Het is in Nederland heel modieus om modder te gooien naar rechters, maar die doen tenminste hun werk terwijl het OM hier overduidelijk de boel erbij laat hangen. Dit is heel brutaal en arrogant. Het OM vindt dat het als enige beslist of er vervolgd gaat worden.

 2. Sofia van der Linde Schreef:

  Het is een bedreiging voor de rechtstaat dat het OM een vervolging saboteert die door burgers door middel van een kort geding is afgedwongen

  De hele stuk snijdt hout, het gaat aan toe precies zoals Sofia het omschrijft. Zelf vind ik steeds meer dat de OM opereert als een totalitaire organisatie die naar eigen dunk beslissingen neemt. Neem voor de vergelijking in hoeveel zaken werd recentelijk bewezen dat onschuldige mensen werden veroordeeld voor misdaden dat ze niet hebben gedaan.

  Daar tegenover blijkt dat de OM geen zin heeft om Wilders te doen vervolgen oftewel veroordelen. Ik zou hiervan makkelijk de conclusie kunnen trekken dat op sleutelposities in de OM zitten mensen die dezelfde gedachtegoed als Wilders erop aanhangen. Wilders zou nooit zo groot worden zonder de collaboratie van mensen in hoge posities. (Neem als je wil voorop Rutte en Verhagen als eerste voorbeeld hiervan).

  Verder is de wens van Wilders om Marokkaantjes door de knie te schieten een typisch maffioso uitspraak en daar zou men even stil bij moeten gaan staan over het inhoud van de boodschap dat hij naar buiten brengt.
  Misschien in het geval Wilders is de antimaffiotische wetgeving beter van toepassing ?
  De antiwitwas wetgeving? De “pluk ze” wetgeving?

 3. Het OM beslist in principe over vervolging maar er bestaat een mogelijkheid tot inspraak.

  Ik denk zelf dat het OM bang is voor rellen als Wilders wordt veroordeeld.

 4. Mederwerkers van het OM worden worden niet voor het leven benoemd zoals rechters. Ik denk dat deze OM-ers bang zijn voor hun carrière.

Reacties zijn gesloten.