Krapuul Newsroom 5-febr-2011

Youp van ’t Hek over Uri’s problemen – Gaat Rosenthal (VVD) hier ook zo lang mee wachten tot het te laat is? – Een tsunami van onwetendheid – Er zijn nog meer kinderen als Sahar in Nederland – Sap (GL) krijgt het moeilijk vandaag – Zieke asielzoekers mogen blijven – Nederland is een grimmig land


– M I D D A G – E D I T I E –


#M1 De echte problemen van Uri Rosenthal (VVD)
Ja Uri heeft problemen, maar niet die waarvan we in de krant lezen. Zijn auto moet gewassen en hij moet nog verjaarscadeautjes kopen. De stille diplomatie voert hij mompelend bij het koffieapparaat. Mooie analyse van Youp van ’t Hek!


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O6 Gaat Rosenthal (VVD) hier ook zo lang mee wachten tot het te laat is?
Wanneer trekt Nederland zijn handen van af van de dictatuur van Mubarak en gaat het Egyptische volk eens steunen? Mooi stuk van Han van der Horst.


#O5 Een tsunami van onwetendheid
Die woedt er over Nederland vindt Maarten van Rossem, dat hij gelijk heeft bewijzen velen helaas weer elke dag. Wanneer gaan we ons nou weer eens ergens in verdiepen voor we wat gaan roepen? Zoals vroeger, waar velen van die roepers weer naar terug willen? Mij lijkt die teruggang er wel een waar ik voor wil tekenen.


#O4 Er zijn nog meer kinderen als Sahar in Nederland
Je hart draait toch om als je die verhalen leest? En dan gaat Leers (CDA) zeuren over geen precedenten scheppen roepen? Ik word er vreselijk verdrietig van en ben blij dat er organisatie’s als Defence for Children zijn en een Trouw die hier aandacht aan schenken.


#O3 Sap (GL) krijgt het moeilijk vandaag
Slechts drie op de tien leden van GroenLinks hebben geen moeite met missies. Sap krijgt het moeilijk op het partijcongres.


#O2 Zieke asielzoekers mogen blijven
Is Leers (CDA) van zijn stoel gevallen? Vindt Goudpruikje dit wel goed? Maar wat een kulredenering: omdat er niet zoveel aanvragen zijn mag het, want dan is misbruik tegen te gaan. Ik moet er even van 😥


#O1 Nederland is een grimmig land
Verklikken wordt gestimuleerd, elkaar de hersens inslaan mag ook van burgemeesters en iedereen is een potentieel crimineel.
Wanneer staat er eens iemand op die zegt, ho genoeg? Wij zijn er voor om de democratie en de mensen te beschermen? Die stopt met de lekker-snel-scoren-wijze waarop tegenwoordig angst aangewakkerd wordt en waar de overheid dan weer fijn gebruik van maakt om een ieder te onderdrukken?


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

9 gedachten over “Krapuul Newsroom 5-febr-2011”

 1. #1, Van wat ik heb vernomen gaat zo meteen David Cameron (mede namens onze rechtse regering ook, dat hebben ze met Mark onlangs in Engeland afgesproken) op de Europese conferentie verklaren dat:
  De Multikulturele Samenleveing is totaal mislukt. Vooral als een droom van Linkse mensen.

  Vervolgens gaat hij in zijn speech pleiten voor een sterk Etnocentrisch (in zijn geval) Engelse Cultuur waar iedereen in Engeland mee moet schikken. En verder steeds in deze style.

  Na afloop is het wachten op de staande ovatie van onze bruine leiders Rutte, Verhagen en Wilders.
  Maak maar je borst nat want dat zal ook een vrijspraak brief zijn voor algemeen vervolging van Linkse ideeën in Nederland.

 2. #O5: ja, graag terug naar vroeger, toen racisten terecht hun bek nog niet open durfden te trekken.

 3. Hero Brinkman wil graag een kerncentrale in Den Helder (al is de bevolking er aan de reacties te zien niet erg blij mee), terwijl de centrale in Borssele op een lager pitje moet gaan draaien omdat ze het afval niet kwijt kunnen.

  Nou ja, de eerste 10 jaar zal de centrale in den Helder toch nog geen afval leveren omdat ze dan waarschijnlijk nog steeds aan het bouwen zijn. 😛

  http://www.pzc.nl/regio/zeeland/8076943/Kerncentrale-op-lager-pitje.ece

 4. De hoofdvestiging van de Bibliotheek Rotterdam aan de Hoogstraat is zaterdagmiddag ontruimd na een anonieme melding dat er een handgranaat tot ontploffing zou worden gebracht tijdens het symposium over de rechtszaak tegen Geert Wilders. De bibliotheek is rond 16.30 uur weer vrijgegeven.

  http://www.omroepbrabant.nl/Anp.aspx?id=50211133

Reacties zijn gesloten.