Joods koren op de molen van de PVV

Asielzoekers en de Nederlanders, het gaat blijkbaar niet goed samen, het wil maar niet vlotten. In het dorpje Oranje waren de 140 inwoners bang dat hun dames door ”testosteronbommen” zouden worden verkracht. In Woerden werden vuurwerkbommen naar een AZC geworpen door lieden die (vermoedelijk) bezorgd waren voor ”onze eigen Europese cultuur”. En dat is lang niet alles wat er aan problemen is met de opvang van vreemdelingen – al of niet onder invloed van de stijgende populariteit van de blonde Voorman. Nederland staat nu eenmaal bekend als uitermate gastvrij.
En zo is er dus nu ook in Amstelveen een probleem. Daar wonen namelijk redelijk veel Joden. Vandaag liep bij mij, als lid van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam, een brief m’n emailbox binnen van het Centraal Joods Overleg (CJO), de overkoepelende organisatie van Nederlandse Joodse organisaties:

”Het Centraal Joods Overleg en de plaatselijke Joodse organisaties in Amsterdam en Amstelveen”, lees ik, ”maken zich ernstige zorgen over de veiligheid van de Joodse gemeenschap naar aanleiding van de opvang van Syrische en Irakese vluchtelingen in een gebouw aan de Laan van Kronenburg in Amstelveen.
”De Joodse organisaties spreken zich nadrukkelijk niet uit tegen de komst van asielzoekers naar Amstelveen. Zoals velen in Nederland vinden ook zij dat gemeentes, dus ook de gemeente Amstelveen haar verantwoordelijkheid moet nemen voor hen die vluchten voor oorlog en geweld.
De organisaties wijzen er evenwel op dat de genoemde locatie midden in de Joodse infrastructuur ligt en derhalve bijzonder ongelukkig is gekozen.”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist