Wilders’ verzet: Dreigen met de dood en een aanslag

258180 De hoos aan hatelijkheden, bekladdingen, intimidaties, een bestorming en dreigbrieven, van onverlaten die de daad bij het #kominverzet van Wilders voegen, kan worden aangevuld met een nieuwe doodsbedreiging.

In een brief, gestuurd aan de redactie van RTV Oost, staat een doodsbedreiging gericht aan burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten en zijn gezin. Er wordt ook gedreigd met een aanslag op het stadhuis.

De brief is ondertekend met ‘IS’. In de brief wordt gerept over een groep die geen vluchtelingen in Rijssen wil hebben. Hofland zou 200 vluchtelingen willen opvangen, aldus de briefschrijver. Als Hofland deze vluchtelingen een plek biedt ‘gaat hij dood’. Ook zijn gezin en het stadhuis ‘zal doelwit zijn van deze aanslag’.

(bron)

Onbegrijpelijk, gezien de hoos aan incidenten de afgelopen weken, is dat RTV Oost zich afvraagt of de bedreigingen serieus genomen moeten worden. De politie neemt de zaak wel serieus.

In het licht van deze zaak en de eerdere agressieve daden gericht tegen vluchtelingen en volksvertegenwoordigers, zijn de vragen van de stoottroepen van Wilders aan de Gedeputeerde Staten van Overijssel nog absurder.

“Wij willen weten hoeveel jihadistische tijdbommen er een gevaar vormen voor de samenleving in Overijssel”, aldus fractievoorzitter Edgar Mulder.

(bron)

Om de angst nog verder aan te wakkeren, propagandeert de PVV het waanidee dat als de Provinciale Staten geen actie ondernemen, Overijssel een jihadistisch bolwerk wordt.