Hulpverlener wordt uitgemaakt voor mensensmokkelaar door marechaussee

De ‘mensensmokkelaar’ die deze week werd opgepakt op station Venlo, blijkt een hulpverlener. Hij en zijn gezin willen nu een schadevergoeding.

[De vermeende smokkelaar] uit Utrecht haalde op het station enkele vluchtelingen op, onder wie een ernstig ziek jongetje. Hij had de mensen leren kennen tijdens vrijwilligerswerk in Griekenland. De geëiste vergoeding wil hij gebruiken voor de zorg voor het kind. Dat zegt zijn vrouw tegen L1.

Het was de bedoeling van de hulpverlener, die geüniformeerd was en in een dienstauto reed, vader en zoon naar Ter Apel te rijden omdat er geen mogelijkheid was daar te komen met openbaar vervoer.
Tenslotte is de hulpverlener vrijgelaten en zijn de vluchtelingen alsnog naar de opvang in Ter Apel gereden. De marechaussee houdt niettemin vol dat er goede reden was de hulpverlener van mensensmokkel te verdenken.

Hij heet Mohamed Aarab. Zou in die naam een aanwijzing besloten liggen voor de misdragingen van de marechaussee die het niet over schadevergoeding wenst te hebben?

Lees de rest….