Het (anti-)vluchtelingen nieuws van vanochtend

Het blijkt dat de VVD in Den Haag al maandenlang de komst van asielzoekers naar de wijk Benoordenhout tegenhoudt. Volkomen toevallig is dit ook de wijk waar onder andere premier Rutte en diverse Kamerleden wonen.

“Vluchtelingen in de Julianakazerne is voor ons als collegepartij onbespreekbaar. Leek me goed dat hier namens VVD Den Haag te melden”, schreef fractievoorzitter Martin Wörsdörfer op een facebookpagina van wijkbewoners. (AD)

Nee, Bart-Jan en Fleurine willen niet van die vieze Syriërs in hun wijk heur.

Was er verder nog iets walgelijks te melden op het asielzoekersstormfront? Nou, éigenlijk valt dat wel mee. Zo verloopt de opvang in Assen bijvoorbeeld heel positief en wordt er enthousiast meegeholpen door de bevolking aan de opvang.

Ook in Cranendonck te Brabant gaat het prima.

Maar gelukkig is daar altijd de Volkskrant, die toch nog ergens een of andere inteeltheikneuter heeft weten te vinden – jawel, in Rijssen, waar men het immers ook bestond de burgemeester te bedreigen vanwege de asielopvang – die zijn dochter van school houdt omdat hij haar niet meer over straat durft te laten gaan. Chapeau chapeau, Volkskrant, voor dit doortastende stukje onderzoeksjournalistiek!