Doelstelling Bruin II geslaagd: Syrische vluchtelingen waarschuwen tegen Nederland

Het was al rijkelijk naïef te denken dat Nederland vriendelijk en vrijheidlievend was, een land waar je zaak snel zou worden afgehandeld. Maar Syrische vluchtelingen die hier al zijn waarschuwen inmiddels tegen het kiezen van Nederland als bestemming, Iemand van de NOS sprak een Syrische vluchteling in het partytentenkamp bij Nijmegen. Hij heet Mohammed:

Mohammed: “Als ze willen voorkomen dat vluchtelingen naar Nederland komen, dan pakken ze het goed aan.” Na de opmerking dat politiek Den Haag heeft gezegd dat dit niet de bedoeling is, lacht Mohammed: “Kom op, laten we eerlijk zijn, dat is wel degelijk de bedoeling.”

Mohammed zou het beter vinden als Nederland een persbericht verspreidt onder mensen die nog onderweg zijn naar Nederland. “Daarin kan de regering schrijven dat het land vol zit en dat de procedure lang gaat duren.” Hij vindt het niet eerlijk dat pas te vertellen als de vingerafdrukken al zijn genomen.

En niet nu pas, maar al jaren en jaren – ik ben er zelf getuige van geweest hoe Syrische vluchtelingen (christenen, voor de zekerheid er maar even bij vermeld) zo’n vijftien jaar geleden met het aan het lijntje houden letterlijk de inrichting werden ingewerkt en toen op grond van iets als “genade” mochten blijven – toen hun vermeende nieuwe leven ook kapot was. Wetgeving van Job Cohen, weet u nog?

Verder lezen.