Rode loper voor een machteloze quasi-president

Op Faceboekpagina’s van Israel-fans werdt hij uitgemaakt voor ”tuig” . ”scum”, ”hypocriet”, en ”stuk vuilnis”. In Den Haag demonstreerde de aanhang van Christenen voor Israel samen met SGP-kamerlid Kees van der Staaij. Tegen wie was dit gericht? Antwoord: de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Hij was donderdag en vrijdag in Den Haag, waar hij werd ontvangen door de koning en een werklunch hadt met premier Rutte en de ministers Koenders (Buitenlandse Zaken) en Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Het was duidelijk dat de aanhang van Israel niet blij is met zijn komst en de manier waarop hij werd onthaald. De reden hiervoor was – onder meer – dat de Israel-aanhang hem in navolging van de Israelische premier Netanyahu verantwoordelijk verklaarde voor de protesten die nu al de hele maand in de bezette gebieden woeden en voor de aanslagen die een aantal Palestijnen heeft uitgevoerd. Zo schreef Elsevier, vroeger een blad van rechts, en tegenwoordig een blad van rechts in de overtreffende trap:

Helemaal kwalijk is de rol die Abbas speelt in de recente geweldsgolf in Israël. Abbas mag dan zeggen dat hij samenwerkt met Israël om de messenzwaaiende Palestijnse jongeren te beteugelen, hun terreurdaden zelf veroordeelde hij niet. Integendeel: de ook door hem geuite bewering dat Israël eropuit is om de Al-Aqsamoskee op de Tempelberg in Jeruzalem in te nemen, is een van de oorzaken van de moordlust.
Zo sprak Abbas op 6 september de Palestijnen toe op televisie: ‘De Al-Aqsamoskee is van ons. De Israëliërs hebben het recht niet om deze plek te betreden met hun vuile voeten. We zullen doen wat we kunnen om Jeruzalem te verdedigen.’

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist