Krapuul Newsroom 8-febr-2011

PvdA Statenlid moet oprotten uit Nederland – Thomas von der Dunk: Tegen ratten als Verhagen volstaan geen kamervragen – Verhagen (CDA) doet huilie huilie over PvdA campagne – Fatsoenlijke samenleving is gebaat bij onafhankelijke rechters – nrc.next krant die niet meer vluchtig en hyperig wil zijn


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O5 PvdA Statenlid moet oprotten uit Nederland
Ach ja, voor zover de vrijheid van de volgers van de Grote Lijder.


#O4 Tegen ratten als Verhagen volstaan geen kamervragen
Mooi stuk van Thomas von der Dunk over GroenLinks en hun instemming met de ‘politiemissie’.

Kan in Nederland een regering tegen de bevolking zeggen: Uw kinderen sneuvelen feitelijk niet voor de veiligheid van Afghaanse vrouwen, opdat de Taliban met hun boer­ka’s en stenen van hen afblijven, maar voor de veilig­heid van Uw bankreke­ning, opdat Mark Rutte in internationale gremia niet op het strafbankje wordt geplaatst? Het antwoord op deze vierde, alle drie vorige combinerende eindvraag luidt: nee.


#O3 Verhagen (CDA) doet huilie huilie over PvdA campagne
Ik hoop dat hij op 2 maart ’s avonds meer doet dan dat, dat hij stampvoet en schreeuwt van razernij. 😀


#O2 Fatsoenlijke samenleving is gebaat bij onafhankelijke rechters
Dit zegt Geert Corstens, president van de Hoge Raad. In mijn ogen volkomen terecht!

PVV-leider Wilders en andere politici uiten voortdurend kritiek op het werk van de rechters. De minister van Justitie moet de rechterlijke macht beschermen. Doet hij dat voldoende?
‘In zijn algemeenheid wel. Maar er zijn recente voorbeelden waarin bewindslieden zich in negatieve bewoordingen uitlieten over berechtingen. Dat hoort niet. Na de vrijlating van een terreurverdachte had een minister (Ter Horst van Binnenlandse Zaken – MH/HL) in het openbaar felle kritiek op dat vonnis. Ook werd er gereageerd op de straffen van verdachten die achter een winkeldief bij Albert Heijn aangingen.’


#O1 nrc.next krant die niet meer vluchtig en hyperig wil zijn
Nou, dat zou een verademing zijn als er eens een krant niet als een gek achter zijn staart aanliep?
Ze willen meer de context laten zien en laat ik daar nou heel blij mee zijn! Want man, man wat wordt er tegenwoordig gehap-snapt in de gegevens en alles wordt uit zijn verband gerukt. Laat die verbanddoos maar komen, ik wil meer verbanden zien!

Om dat te bepalen, is vergelijkingsmateriaal nodig – oftewel context. Zoals: hoe verhoudt het beleid zich ten opzichte van vroeger (historisch); hoe verhoudt het zich ten opzichte van andere landen (geografisch); en wat zijn de immigratiecijfers precies (statistisch)? Dit soort basisinformatie ontbreekt vaak.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

17 gedachten over “Krapuul Newsroom 8-febr-2011”

 1. Zeven van de acht politieke partijen die nu in de Limburgse Staten zitten sturen morgen (9 februari) een vertegenwoordiger naar een verkiezingsdebat in Maastricht. Drie fracties sturen hun lijsttrekker, de overige vier sturen een andere hooggeplaatste kandidaat.
  Slechts één partij wilde beslist niet meedoen…. GUESS WHO? 😆

  http://www.mooilimburgs.nl/uit/site/detail/44013

 2. @ Keira: waar heb je de vertaalde tekst gezet? (Wilders niet welkom bij Omrin) Kon hem niet vinden. Sorry dat ik zelf in de gauwigheid geen gelegenheid had te vertalen…. Ter compensatie heb ik het hele filmpje van Omrop Fryslân maar even ondertiteld
  —–
  Transcriptie / vertaling Omrop Fryslân, filmpje http://youtu.be/vf0lOikiEdQ 8 februari 2011

  (Sape Jan Terpstra, Omrin)
  Wij bieden geen podium voor politieke activiteiten of standpunten. Wij zijn gewoon uitvoeringsorganisatie van gemeenten, het past ons niet om met politiek bezig te zijn.
  (Verslaggever Henk te Biezebeek, Omrop Fryslân)
  Slecht nieuws dus voor de PVV Friesland. En die is juist zo in zijn schik omdat niemand minder dan Geert Wilders naar Fryslân wil komen voor de campagne voor de provinciale verkiezingen.
  (Jelle Hiemstra, PVV)
  Grandioos, dat is eigenlijk om het zo maar te zeggen de slagroom op de taart. We vinden het prachtig dat hij komt en ons ondersteunt. En het geeft ook weer hoe hij betrokken is bij Fryslân, want vergeet niet: hij heeft bij de persconferentie gezegd dat als hij nog een keer geboren zou worden, dan had hij als Fries geboren willen worden.
  (Verslaggever Henk te Biezebeek, Omrop Fryslân)
  En dan kan een bezoek aan de afvalverbrandingsoven in Harlingen ook niet achterwege blijven. De REC (Reststoffen Energie Centrale) is immers één van de speerpunten in het provinciaal partijprogramma van de PVV. Bij de presentatie van de Friese PVV-kandidatenlijst heeft lijsttrekker Max Aardema zich al fel tegen de REC uitgesproken.
  (Max Aardema, lijsttrekker PVV Fryslân)
  Niemand wil die oven. Hij zal nooit een euro opleveren. De PVV Fryslân eist een provinciaal onderzoek naar deze bodemloze put.
  (Verslaggever Henk te Biezebeek, Omrop Fryslân)
  Logisch dus dat Omrin niet meteen op de komst van Wilders zit te wachten. Sterker nog, de deur blijft voorlopig dicht.
  (Sape Jan Terpstra, Omrin)
  Hij is in die zin niet in de REC welkom. Als hij buiten bij het hek staat moeten ze dat zelf weten, dat is openbaar terrein. En hij is best wel welkom, maar dan na de verkiezingen.
  (Jelle Hiemstra, PVV)
  Ik had niet verwacht dat ze ons met gebak zouden ontvangen, maar het geeft wel een beetje weer wat de gastvrijheid is van Omrin, wat dat betreft valt het me een beetje tegen. Ik had verwacht dat ze ook hun positie duidelijk hadden kunnen maken, wat zijn er over denken. Gemiste kans, dacht ik.
  (Sape Jan Terpstra, Omrin)
  Nou dat zij dan maar zo, maar dan denk ik van, het bezoek dat ze nu aan de REC willen brengen hadden ze eerder moeten doen, want dan hadden ze in het verkiezingsprogramma ook een beter verhaal over de REC gehad.

 3. #16 Herr Senf, ow sorry, komt morgen in Newsroom, stom van me. 😳 Maar heb alleen stukje tekst vertaald, niet filmpje, maar dat heb ik dan hier, zet ik er morgen bij! Dank!

Reacties zijn gesloten.