5 gedachten over “Camera’s in de rechtbank”

 1. Als ik rechter was, zou mijn eerste actie zijn die camera’s eruit te flikkeren, onder het argument: “wij willen toch geen show-proces?”

 2. @ Aenima:

  Helemaal mee eens.
  Ik begrijp er niks van dat die rechters ermee instemmen dat de media er een poppenkast van maakt.
  Rechtspraak op tv……….het gaat hier steeds meer op de VS lijken.

 3. Leuke cartoon. 🙂

  Snap zelf evenmin wat camera’s in een rechtszaal moeten. Ga maar gewoon weer mooie tekeningen maken (“Verdachte Geert W. spreekt de rechtbank toe”) en bewaar de dramascènes maar voor een TV-serie.

 4. Camera’s in de rechtbank is enkel een probleem wanneer de verdachte daar bezwaar tegen maakt, immers hij/zij is de beklaagde en staat daarvoor terecht.
  In de strafzaak Wilders heeft de verdachte kennelijk geen bezwaar tegen openbaarheid van zijn proces in de media en dus is er in principe geen reden om de zaak besloten te houden.

  Gezien de commotie van de zaak in de sameleving, en in het bijzonder het belang van de rechterlijke uitspraak voor de toepassing van het grondwetsartikel op dicriminatie is het alleszins redelijk, ja zelfs wenselijk om dit proces integraal via de media te verslaan.

 5. Artikel 1 van de Grondwet staat in dit proces niet ter discussie. Dan kunnen die camera’s toch weg?

  Maar dan nog zie ik nog steeds niet de meerwaarde van betrokkenen die zich ook nog eens druk moeten maken over “goed overkomen voor de camera” in plaats van zich druk te maken over de wet. Dáár moet het over gaan en niet of je netjes in de microfoon articuleert of een raar glimplekje op je voorhoofd hebt.

  Ik vraag me af: zou de PVV-aanhang nog steeds voor “integraal uitzenden” zijn als Wilders een keer zijn zelfbeheersing verliest (wat altijd kan gebeuren) en zichzelf voor het oog van de hele wereld politiek-terminaal te kakken zet? Of is het dan opeens een “links complot” om zulke gedeeltes óók uit te zenden?

  Nee, mij lijkt het te veel op “alleen als het ons goed uitkomt, anders niet.” Anders zou er immers ook worden geroepen om integrale uitzending van de processen tegen Lucassen, Sharpe, Graus, et al.

Reacties zijn gesloten.