Boekentips 8 t/m 15 februari 2016

boekentips 8-15 feb 2016
Elke week schotelt de redactie van Krapuul je 5 boekentips voor. Tips die verband houden met artikelen die in de de voorafgaande week gepubliceerd zijn of gewoon een boek dat we de moeite waard vinden om als leestip aan te bieden.

De rubriek “BOEKENTIPS” is samen met de advertenties in de rechterkolom onderdeel van ons inkomstenmodel. Wij moeten inkomsten verwerven om de hoge kosten van hosting, noodzakelijk vanwege de aanhoudende aanvallen op de website, te kunnen bekostigen.

Als jij op één van de door ons aangeboden linken naar Bol.com klikt en je koopt het of willekeurig elk ander product, dan ontvangen wij naar gelang het product een bescheiden commissie.

Dus draag je ons een warm hart toe klik en koop 😉

Tip1
MangaHokusai Manga
Auteur: Pie Books

The legendary masterpieces of Hokusai-fifteen volumes in a single chunky book. Hokusai Manga is one of the masterpieces by Katsushika Hokusai (1760-1849), a master of Ukiyo-e art, depicting ordinary people’s lives, animals, plants, landscapes and human figures, historical and supernatural, even demons and monsters, as if it were a visual encyclopedia, amounting to fifteen volumes. Hokusai Manga turned out to be very popular among every class of people, from feudal lords to the general public, and became a long time best-seller in the Edo period. This book selects pieces from each volume and compiles them into one charming book.

(lees meer…)

Tip2
from hellFrom Hell
being a melodrama in sixteen parts
Auteur: Alan Moore

From Hell is the story of Jack the Ripper, perhaps the most infamous man in the annals of murder. Detailing the events leading up to the Whitechapel killings and the cover-up that followed, From Hell is a meditation on the mind of a madman whose savagery and violence gave birth to the 20th century. The serialized story, presented in its entirety in this volume, has garnered widespread attention from critics and scholars and has been adapted into a major motion picture. Often regarded as one of the most significant graphic novels ever published, From Hell combines meticulous research with educated speculation, resulting in a masterpiece of historical fiction both compelling and terrifying.

(lees meer…)

Tip3
159572047-kapitein-rob-bundelingKapitein Rob
Auteur: Pieter Kuhn

In dit eerste avontuur maken we kennis met de onverschrokken kapitein Rob, zijn trouwe hond Skip en zijn fiere zeilschip de Vrijheid. En het is gelijk raak als hij te maken krijgt met het onbetrouwbare boevenspan Linsky en Ronski die de bemanning van de ‘Jeanet” hebben ontvoerd om zich zo meester te kunnen maken van de kaart waarop een rijke goudader staat aangegeven. Al snel zit Rob midden in de woestijn en tot over zijn oren in de moeilijkheden. Zal hij zich weten te verweren tegen de bende Touaregs die hem op de hielen zit?

(lees meer…)

Tip4
KrautKraut
Auteur: Peter Pontiac

“Met Kraut heeft Pontiac de beste Nederlandse graphic novel getekend én geschreven.”Jury Marten Toonderprijs 2011 Kraut is een rijk geïllustreerde brief van Peter Pontiac aan zijn vader, wiens bizarre levensloop hier gereconstrueerd wordt. Joop Pollmann was oorlogsverslaggever aan het Oostfront, later journalist voor dames- en roddelbladen en hij verdween op mysterieuze wijze in de benedenwindse Daaibooibaai. Met de publicatie van deze ¿biografiek¿ plaatste Pontiac zich in de traditie van grote tekenaars als Will Eisner en Art Spiegelman. Hij kreeg juichende kritieken en ontving van lezerszijde vele reacties, waaronder documenten die een nieuw licht werpen op de levensloop van zijn vader. Pontiac vond ook onbekend materiaal op Curaçao, toen hij voor een VPRO-documentaire de Daaibooibaai bezocht.

(lees meer…)

Tip5
de vaderlanse geschiedenisDe vaderlandsche geschiedenis
Auteur: Kamagurka

Op algemeen verzoek leggen Herr Seele en Kamagurka uit hoe België in elkaar zit en waarom. We beleven historische tijden. Zal België overleven? Wie de geschiedenis niet begrijpt, kan echter niet oordelen over de situatie vandaag. Dat weet ook Cowboy Henk. Onvervaard gaat hij op zoek naar de waarheid over de grote momenten uit de Belgische geschiedenis. Hij heeft een verfrissende belevenisvakantie in de prehistorie. Hij staat aan de zijde van Caesar op het moment dat die op het slagveld de Belgen uitroept tot de dappersten aller Galliërs. Hij ontdekt het geheim van Rubens, hertekent het Atomium en jaagt in zijn eentje de Duitsers weg tijdens de Slag bij Passendale in 1917. Met zevenmijlslaarzen stapt Cowboy Henk door het rijke Belgische verleden. Steeds nieuwsgierig en goedgemutst maakt hij kennis met holenmensen, helden, martelaren en af en toe een nonkel pater.

(lees meer…)


Eerdere Boekentips