33 gedachten over “Goed idee: PVV-tuig bij elkaar zetten”

 1. Overduidelijk een voorstel bedoeld voor PS-verkiezingen. Onzinnig maar slim voorstel.ver weg van de bewoonde wereld: dat is dus altijd bij een ander in de achtertuin. Daar kun je dus niet op tegen zijn. Dan de doelgroep: aso’s . Iedereen kent wel iemand die aan deze kwalificatie voldoet. In mijn geval de snelheidsduivels op de weg voor mijn huis, die buurman met die haan&kippen of dat joch dat van techno houdt.

  Leuk bijkomstigheid links zal natuurlijk machteloos steigeren. En ach het is maar een verkiezingsvoorstel! De dag na de verkiezingen telt de firma list&bedrog zijn zetels. Dat is het enige wat telt.

 2. Als ode aan het werkeloze PVV TK-lid stel ik voor om dit soort kampen te sieren met de naam ” Lucassen-kamp”. De ware grootmeester in overlastgevend gedrag.

 3. Piotr Schreef:

  Als ode aan het werkeloze PVV TK-lid stel ik voor om dit soort kampen te sieren met de naam ” Lucassen-kamp”. De ware grootmeester in overlastgevend gedrag.

  Nou, de naam van het kamp heeft wilders zelf al min of meer vorgeslagen: als je meer dan een jaar een baan hebt mag je terug naar de vrije wereld, oftewel “arbeid maakt vrij” 🙂

 4. Nederland is nogal dichtbevolkt. Waar kun je dat soort dorpen neerzetten? Ik voel er niks voor om natuurgebieden met bebouwing te vervuilen.

  Kampen voor asocialen en werkschuwen, Waar heb ik dat eerder gehoord? Dat heeft Nederland ook al eens eerder gedaan in de jaren ’50. Toen noemde men ze “onmaatschappelijke gezinnen”.

  http://www.veenmagazines.nl/00/hn/nl/0/artikel/6974/De_mislukte_heropvoeding_van_onmaatschappelijken.html

  De PVV lijkt niet zo graag van de geschiedenis te willen leren.

 5. @ Sofia van der Linde:

  Wat maakt het uit dat er geen plaats voor dergelijke kampen is. De PVV wil ze toch niet plaatsen, als het ballonnetje maar tot enig elecotraal succes leidt. Na 2 maart hoor je ze er niet meer over.

 6. De tip zal wel van F Agema komen, die heeft iets met architectuur. In Amsterdam is er mee geexperimenteerd voor moeilijke alleenstaanden. Conclusie: er is veel begeleiding nodig. Wilders is met dit idee aan de haal gegaan, in Gouda heb je met gezinnen te maken. Net als het meeste lawaai uit die hoek is het vooral iets om stemmen te trekken bij mensen die kort van memorie zijn.

 7. De PVV is nogal dol op het pleiten voor kampen. Ze willen ook drugsverslaafden interneren. Dat is al geprobeerd in het buitenland en dat werkte niet goed om dezelfde reden als de Nederlandse onmaatschappelijke gezinnen aanpak.

  Waar blijft de linkse politicus die de PVV bespot om diens kampen fetish?

 8. De grap wil dat er in nederland al zon 6 jaar geleden geexpirmenteerd werd met deze deense constructie die ook niet voor criminele veelplegers, jeugd en familie werd opgezet:.

  Wilders wil weer even grof scoren met ander mans beschaafd plan, het belabberde is dat zijn electoraat het vast een goed idee van hem zullen vinden.

  Doel was notoire overlast gevers een plek te geven waar zij zichzelf konden zijn zonder de buren en buurt met hun gedrag te hinderen.

  http://www.netwerk.tv/uitzending/2010-02-17/skaeve-huse-loopt-ten-einde-aso-woningen-een-succes

 9. Leuk succes:
  “Mensen die – meestal door psychische problemen – moeilijk in de moderne maatschappij kunnen functioneren, werden voorheen vaak uit huis gezet. De aso-woningen zouden hier een einde aan maken en ervoor zorgen dat de aanstichters niet op straat belanden. ”

  “Zo heeft Nico een paar jaar in een container in Arnhem gewoond. Hij wil niet meer weg, maar omdat het experiment is afgerond, moet hij zijn huis verlaten.”

  Experiment me jou is klaar, wegwezen…..
  Ik neem aan dat het niet precies zo is afgelopen.

 10. Groot-Brittanniè had hele delen van de wereld uitverkoren voor deze regeling: Australiè en (delen van) Noord-Amerika. In die goede oude tijd was werkloosheid al reden genoeg om tot verplaatsing naar zo’n tuigstreek over te gaan.
  Tweesnijdend zwaard: het tuig kon meteen de plaatselijke bevolking even uitroeien.

  Hm, ik zie hier een constuctiefoutje in dit Wildersplan,,,

 11. Zou het niet een beter idee om wat meer te investeren in psychische gezondheidszorg en het stigma op de meest eenvoudige psychische klachten weg te nemen?

  Een redelijk deel van de zwervers op straat had in een vroeger stadium makkelijk kunnen worden geholpen. Er zijn heel veel mensen die zwaar onder hun niveau functioneren omdat ze zich te erg schamen om hulp te zoeken of omdat ze niet weten dat hun klachten makkelijke verholpen of verlicht kunnen worden.

  Nee, joh dat is soft gewoon op rammen met die hap en in kampen gooien. wat maakt het uit dat die aanpak al tig keer heeft gefaald?

  Als je elk probleem ziet als een spijker dan ziet elke oplossing er inderdaad uit als een hamer.

 12. #15 GJ_

  Netwerk kwam met de voor en tegens , niet slechts als succes.
  Het was kort qua tijd, ik weet er verder niet meer van dan dat en of er nu nog dergelijke woningen op bepaalde locaties zijn.
  In adam zou het op gegeven locatie gestopt zijn of afgebroken , de grond opgekocht voor een bouw project.

  Ik zie de VVD nooit zoiets neerzetten voor mensen die tussen wal en schip vallen, ze in een prikkel arme omgeving en bescherming van een huis, hun leven zelf te laten inrichten.

 13. Sofia van der Linde Schreef:

  Nee, joh dat is soft gewoon op rammen met die hap en in kampen gooien. wat maakt het uit dat die aanpak al tig keer heeft gefaald?

  Rechtse mensen hebben maar een droom – “anderen” in kampen plaatsen.

 14. wat is het probleem ……..?
  als je je gewoon normaal gedraagt, en geen rare dingen doet : wat is dan de kans dat je daar voor in aanmerking komt ?

 15. Pardon. Ik vind het echter wat vreemd dat van die kleinigheden als het aanschaffen van 85 JSF-voertuigen, het invoeren van een lekke OV-chipkaart en het wederom naar Afghanistan afreizen tegen de wil van het grootste gedeelte van de bevolking in als volstrekt “normaal” beschouwd worden. Daarom ook mijn vraag om verdere definitie van het gehanteerde begrip “normaal”. Sorry. Ik zal het PVV-bashen niet meer onderbreken met mijn ergerlijk geneuzel.

Reacties zijn gesloten.