Nieuw splijtend voorstel Diederik Samsom over belastingparadijs Nederland

Diederik Samsom heeft zich alwéér laten interviewen, geen blamage hoe diep ook houdt hem daar blijkbaar vanaf, en deze keer gaat het deze immer diep bewogen sociaal-democraat om het aanpakken van belastingontwijkende manoeuvres van bedrijven in Nederland;

Regeringspartij PvdA wil desnoods buiten coalitiepartner VVD om het kabinet dwingen belastingontwijking door bedrijven als Google en Apple harder aan te pakken. PvdA-leider Diederik Samsom wil dat Nederland in Europa aandringt op een zwarte lijst voor belastingparadijzen. Bedrijven die hun winsten naar landen op deze lijst willen wegsluizen, moeten meteen aftikken bij de fiscus. (AD)

Oh, buiten de VVD om dus. De PvdA gaat de VVD eens even een poepje laten ruiken, zoals ze dat voortdurend tien jaar geleden ook nog eens hebben gedaan. Geloof ik. Weet je deze keer wel zeker dat je niet ook buiten je eigen fractie om aan het opereren bent, Diederik, want de laatste keer – eergisteren dus –  liep dat zeg maar niet helemaal lekker.

Saillant detail is hierbij dat de PvdA een jaar geleden tégen een motie van de SP stemde om een en ander wat belastingparadijs Nederland betreft beter te regelen (een uitdrukking die overigens op last van de PVV VERBOTEN  is).