18:00 uur op de Dam : Feministen in verzet tegen PEGIDA

feministen in verzet tegen PEGIDAFeministen in Verzet, bekend van hun actie tegen Wilders’ verzetsspray op 23 januari jongstleden in Spijkenisse, voelen zich genoodzaakt te reageren op het oneigenlijke gebruik van internationale vrouwendag door PEGIDA om haat te zaaien tegen moslims.
Een persbericht van PEGIDA van afgelopen week en bijbehorende flyer waarin een vrouw deel van de koran vertrapt vermeldt “De vrouwenvoet heeft een sexy rode schoen aan met hoge hak dat symbool staat voor de vrijheid die vrouwen moeten kunnen genieten om zich o.a. te kleden zoals ze zelf willen.” Het recht om hoge hakken te dragen wordt niet bedreigd in Europa. Wel het recht van vrouwen om om hoofdbedekking te dragen als zij dat willen. Voorvrouw van PEGIDA Duitsland Tatjana Festerling heeft zich ook uitgesproken voor een hoofddoekverbod. PEGIDA’s verdediging van de vrijheid voor vrouwen om zich te kleden zoals ze willen geldt duidelijk niet voor moslimvrouwen.
PEGIDA kan niet claimen voor vrouwenrechten te staan. Deze organisatie is juist openlijk en uitgesproken antifeministisch. PEGIDA is zo sterk gekeerd tegen gelijkheid van mannen en vrouwen dat zij het expliciet hebben opgenomen in hun uitgangspunten. Zij stellen daarin tegen gender mainstreaming te zijn, een aanpak die gender ongelijkheid wil tegengaan door bij nieuw overheidsbeleid de mogelijk ongelijke effecten van het beleid op mannen en vrouwen in kaart te brengen, en waar nodig te corrigeren.
Daarentegen heeft PEGIDA alle begrip en steun voor wit-mannelijk hooliganisme: “Ik begrijp waarom een man een hooligan wordt. Het is een opstand tegen wat ik “tepel-socialisme” noem, onze gefeminiseerde cultuur die vrouwen en moslims promoot en oorlog voert tegen blanke mannen,” verklaart Tatjana Festerling.
PEGIDA heeft niets te zoeken op internationale vrouwendag. Internationale vrouwendag herdenkt oorspronkelijk een staking, een staking van migrantenvrouwen. In New York in 1909 gingen daarbij tienduizenden textielarbeiders de straat op om te vechten voor betere werkomstandigheden en hogere lonen. Het was de Duitse socialist Clara Zetkin, die haar leven lang streed tegen de opkomst van fascisme in Duitsland, die in 1911 de eerste Internationale Vrouwendag organiseerde.
Daarom zeggen Feminsten in Verzet “Enough of this Shit!”. Racisten zoals PEGIDA zijn nep-feministen, hun ideologie is gevaarlijk voor vrouwen van alle afkomsten. Feministen in Verzet zullen aanwezig bij de manifestatie voor internationale vrouwendag op de Dam in Amsterdam om 18:00 en zullen, mocht dat nodig zijn, PEGIDA leden duidelijk maken dat zij hierbij niet welkom zijn.
(bron)