DTG opgevroten door D.S.D.A

Eerder deze week werd al bekend dat neo-fascistische knokploeg van Pegida, de DTG (Demonstranten tegen gemeente) zichzelf had opgeheven. Enkele leden waren overgelopen naar het semi-militaristische en even nazistische DSDA. Inmiddels is op een paar na de hele groep opgegaan in deze alles behalve vreedzame club.

De groep militanten is strak georganiseerd met een president (ex-no surrender en ex-Hells Angel) Veenstra en chapters, communiceren met elkaar in het geheim en gebruiken schuilnamen.
Naar buiten toe willen ze zichzelf doen voorkomen als een groep nette en slechts bezorgde burgers, die zichzelf en hun dierbaren wil beschermen.
Om hun imago op te schroeven gaan ze de komende tijd ludieke acties voeren, drank, drugs en geweld wordt niet getolereerd, dat zou het imago immers aan kunnen tasten.

De groep werkt samen met andere militante en neo-nazistische groepen in Europa.
banner dsda

Opvallend is dat de ringleider van Pegida wapenhandelaar Edwin Wagensveld via een videoboodschap afstand heeft genomen van de DSDA. Dat is opzienbarend omdat leden van de DSDA bij alle demonstraties van Pegida in de frontlinies aanwezig zijn.