#Rokjesgate eenmansactie van een overijverige manager (met update)

Er was blijkbaar een incident dat de manager van het burgerloket in stadsdeel Nieuw-West heeft doen besluiten om aan de vrouwelijke medewerkers een mail met kleding voorschriften te versturen.
Niets meer, niets minder.

Maar voor de goegemeente met hun rammelende onderbuiken, was het bericht (zonder dat de aanleiding duidelijk was) van de mail voldoende om hun aars open te zetten en met volle kracht al hun xenofobe en racistische bagger te spuien.

MOSLIMS!!1! ISLAMITISERING!!1! galmt het met alle aanverwante platitudes over het internet.

Volgens een woordvoerder van wethouder Abdeluheb Choho (Dienstverlening) hanteert de gemeente als kledingvoorschrift: ‘representatief en professioneel’. Een voormalige manager van de stadsloketten heeft dat vertaald als een verbod op korte rokjes, knielaarzen en diepe decolletés. Na een incident bij het stadsloket in Nieuw-West heeft de nieuwe manager dit voorschrift weer van stal gehaald. Personeel zou hebben geklaagd over een collega, wier rokje zo kort zou zijn ‘dat de billen zichtbaar waren’. Choho wil nu in gesprek met de betrokkenen in Nieuw-West ‘om er samen uit te komen’.

(bron)

Kortom, #rokjesgate is niets meer dan een storm in een glas water.

UPDATE
De drol van de teamleider is inmiddels ingetrokken.

Dit laat de woordvoerder van de Amsterdamse wethouder voor Dienstverlening Abdeluheb Choho weten. ‘Een dergelijk verbod geldt niet’, zegt hij. ‘Het enige voorschrift voor ambtenaren is dat kleding representatief en professioneel moet zijn. Werknemers kunnen dat zelf invullen.’

De manager ging haar boekje te buiten door te mailen: ‘Vanaf heden wil ik de afspraak maken dat dames een rok of jurk dragen die niet korter is dan net boven de knie. Ook knielaarzen vind ik niet gepast aan de balie. Dit is het laatste verzoek dat ik maak. De volgende keer stuur ik mensen naar huis.’

(bron)

2 gedachten over “#Rokjesgate eenmansactie van een overijverige manager (met update)”

  1. Pingback: Kunnen we de moslims nog ergens de schuld van geven? - Sargasso

  2. Pingback: Sommige moslima’s doen zich vitamine-D-tekort aan | Krapuul

Reacties zijn gesloten.