Krapuul Newsroom 11-febr-2011

Minister Wilders – Halbe Zijlstra (VVD) de ‘cultuurrelativist’ – Rutte moet niet zo raar doen – Thomas von der Dunk: Afbraakkabinet – Weer een onzinvoorstel van dit kabinet van tafel geveegd – Kamp verzint nog een ‘studentje-pesten’ maatregel – Niet-aanvalsverdrag VVD tov CDA


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O7 Minister Wilders
Ja, ik doe hem nog een keer, vond hem zo bedroevend. Maar lees hier in VN waartoe grappen en onoordeelkundige uitlatingen toe kunnen leiden. Dat het electoraat van Nederland bedroevend op de hoogte is van wie waar zit in Den Haag is ook om te 😥 Kortom, ik wordt er niet vrolijk van.


#O6 Halbe Zijlstra (VVD) de ‘cultuurrelativist’
U weet wel die man die niet van studenten en niet van kunst houdt en daarom alles kapot bezuinigt. En dan worden er nog mensen boos als je zegt dat Nederland geen eigen cultuur heeft. ❗


#O5 Rutte moet niet zo raar doen

Zowel Kox als Thissen heeft ruime ervaring in de Eerste Kamer. Ze ergeren zich wild aan Rutte, die met zijn oproep om vooral op VVD, CDA of PVV te stemmen onomwonden zegt dat voldoende coalitiezetels in de Chambre de réflexion het hem makkelijker maken. Kox: „Hij zegt eigenlijk tegen zijn kandidaten op de lijst voor de Eerste Kamer: ’Ik hoop dat u gekozen wordt, dan kunt u daarna precies doen wat wij zeggen’.”

Rutte wil Senaat vol klapvee en zet daarmee de senatoren van de eigen partij onder druk.


#O4 Afbraakkabinet
Thomas von der Dunk legt even met de nodige vinnigheid uit wat er mis is met die kabinet. Samenvatting? Nou alles 😀 Volgens mij is hij boos aan het worden en terecht!
Ze komen alleen op voor de hele rijken, zorgen met hun afbraakmaatregelen dat mensen die niet zoveel verdienen vanzelf aan de bedelstaf raken en tweederangsburgers worden omdat ze niet meer kunnen studeren of hun recht kunnen halen. Want beste mensen, dat is alleen voor OSM (Ons Soort Mensen).


#O3 Weer een onzinvoorstel van dit kabinet van tafel geveegd
Minister Ivo Opstelten – VVD – (Veiligheid en Justitie) ziet af van de invoering van de peespas. Omdat de Tweede Kamer en de branche het geen goed idee vindt. Zouden die jongens en meisjes die daar zitten van onze belastingcenten eens goed hun huiswerk willen gaan maken? En niet almaar van die rare onhaalbare of onverstandige voorstellen willen doen. Allemaal betaald van onze belastingcenten? (zie ook Newsroom 2-2-2011 #O6)


#O2 Kamp (VVD) verzint nog een ‘studentje-pesten’ maatregel
Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) overweegt de dubbele kinderbijslag voor uitwonend kroost af te schaffen. Ach ja, zo wordt studeren vanzelf weer voor de ‘happy few’, er moet steeds meer zelf betaald worden. Nou moet ik zeggen dat ik grote moeite heb met de kinderbijslag – ook wel fokpremie door mij genoemd – maar als hij wordt gebruikt om kinderen te kunnen laten studeren, die dat anders misschien niet zouden kunnen, heb ik er totaal geen moeite mee. Zou het ook een goed plan vinden om hem inkomensafhankelijk te maken. Maar dat zal wel vloeken zijn.


#O1 Niet-aanvalsverdrag VVD tov CDA
Ach ja, want anders blijft er misschien helemaal niets over van de coalitie. 😀 Maar mens, mens, als je toch zo politiek moet bedrijven.

„Wanneer ik met een CDA’er naar de interruptiemicrofoon ren, doe ik nu eerder een stapje opzij. We gunnen ze wat meer.”


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

23 gedachten over “Krapuul Newsroom 11-febr-2011”

 1. De tien PVV’ers die straks hun werk in de Tweede Kamer of Europarlement gaan combineren met een functie in de Provinciale Staten horen daarmee tot de best verdienende politici van Nederland.

  Maar ook nu al staan twee PVV’ers aan de top, nl. Raymond De Roon en Prof. Dr. Mr. Ing. Richard de Mos (vanwege hun lidmaatschap van de gemeenteraad van Almere en Den Haag).

  http://frontpage.fok.nl/nieuws/429240/1/1/50/stapeling-functies-lucratief-voor-pvv-ers.html

 2. Oh dat is een mooie om mee te openen vandaag 😀

  Ik zie nog een paar ander Vk nieuwtjes:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2788/Geert-Wilders/article/detail/1833561/2011/02/11/Televisieserie-over-de-opkomst-van-Geert-Wilders.dhtml

  😥

  En deze:
  – Wilders’ politieke tegenstanders hebben er lang op moeten wachten maar vandaag is het toch zover: de PVV presenteert zijn lijsttrekker voor de Eerste Kamer. Zo krijgen de PVV-kiezers dan toch nog te horen wie zij via de statenverkiezingen van 2 maart naar de Eerste kamer kunnen sturen. Al blijft het wel bij die ene naam. De rest van de lijst blijft geheim tot ver na de verkiezingen.

  Met die late openbaarheid is de PVV de enige

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/1833563/2011/02/11/Lijst-PVV-blijft-geheim-tot-ver-na-de-verkiezingen.dhtml

 3. DarkSkywise Schreef:

  Hogere celstraffen? Taakstraffen afschaffen? Dat geeft alleen maar meer recidive, zegt strafrechter Jasper van den Beld.
  Zoveelste bewijs dat de PVV helemaal niets geeft om een veiliger samenleving, maar alleen om kreten waarmee je in de polls kunt scoren.
  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3418809.ece/_Hogere_celstraf_heeft_weinig_zin_.html

  In de USA waar de straffen hoger zijn , vermoorden inbrekers vaker hun slachtoffers als ze betrapt worden , dit omdat ze geen 20 jaar vast willen zitten …

 4. Gerd Leers maakt vreemde opmerkingen over Sahar

  Een paar quotes uit de uitzending van DWDD van gisteren:

  – “Ik heb niets tegen dat meisje persoonlijk, maar omdat iemand ingeburgerd is vanwege telkens maar beroep en bezwaar aan te tekenen…”
  Bezwaar bestaat niet in asielprocedures, zie http://www.krapuul.nl/blog/24522/tijdlijn-sahar/

  – “Die andere meisjes en al die andere mensen die al teruggestuurd zijn, dan moeten we die op dezelfde manier behandelen.”
  Klink als: “We gaan dit kruispunt niet veiliger maken, want dat is niet eerlijk tegenover mensen die daar al verkeersslachtoffer zijn geweest.” 😐

  – “Ik hoop dat ik op dit punt win. Dat het er niet om gaat dat iemand die maar blijft traineren…” “Als je dan maar procedures rekt en maar door blijft procederen, dat als premie daarop je mag blijven”
  In de tijdlijn is toch duidelijk te zien dat het niet bepaald de familie van Sahar is geweest die traineerde en persé wilde doorprocederen.

  Leersje, Leersje toch….

  http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/Video-detail.628.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=20356&tx_ttnews%5BbackPid%5D=626&tx_ttnews%5Bcat%5D=148&cHash=fe818d7560ac815763b3b481dca71b86

 5. Woeps, de link doet het niet, er worden een paar tekens automatisch weggehaald.

  Deze zou het moeten doen:
  link

  (vanaf 7’00)

 6. @ DarkSkywise:

  Hij heeft zelfs gezegd dat hij de heer Wilders wel een aardige man vindt. Zo maakt je een stem op de PVV wel acceptabel.
  Waarschijnlijk ziet de heer Leers in dan een eventuele meerderheid in de Eerste Kamer meer afhangt van de grootte van de PVV fractie dan van die van de CDA-fractie.

 7. Overigens geef ik die aanklacht geen schijn van kans. Smaad of belediging dient gericht te zijn tegen iemand. Als mensen PVV stemmers willen beledigen dan mag dat want die PVV stemmers kunnen niet bewijzen dat ze PVV stemmers zijn en daardoor dus beledigd zijn. Zelfs al wordt een specifieke PVV tokkie beledigd dan nog bestaat er de vrijheid van meningsuiting.

 8. http://www.depers.nl/binnenland/544724/Rutte-zwijgt-over-oorlogstaal.html

  😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥

 9. “Nou, ik heb al eerder gezegd – en dat heb ik een aantal keren ook gedaan – dat als ik vind dat Geert Wilders dingen doet die mij niet bevallen, dat ik dan zeg wat ik daar van vindt.’

  Maar het constateren van een totale oorlog valt daar niet onder?”

  Goed doorgevraagd van De Pers!

 10. @17
  Het zou kunnen dat Rutte vindt dat hij niet tot die elite behoort. Net zo mijn blijkbaar als Wliders.

Reacties zijn gesloten.