PVV’ers best voor zichzelf zorgende politici van Nederland

Tsjing tsjing
Het constante gekanker in de Telegraaf reactiepanelen op politici die hun zakken vullen en dat “de PVV daar iets aan gaat doen” krijgt een geheel nieuwe dimensie na de Provinciale Statenverkiezingen, wanneer tien PVV’ers de lijst best verdienende politici van Nederland zullen gaan aanvoeren. Dit doen zij door functies te stapelen.

Toppertjes zijn nu al PVV’ers Raymond de Roon en Richard de Mos die middels een extra gemeenteraadsfunctietje een modaal salarisje extra weten binnen te harken bovenop het toch al niet zo beroerde salaris dat ze incasseren als parlementslid.

Na de Provinciale Statenverkiezingen zullen er nog 8 PVV’ers toetreden tot de Top 10 Best Voor Zichzelf Zorgende Politici Van Nederland, waarna de lijst hoogstwaarschijnlijk voor 100% uit PVV’ers zal bestaan.

Zie verder Volkskrant en Fok.

De artikelen vermelden niet of Wilders en Fritsma nog een wachtgeldje beuren voor hun (zeer kortdurende, want ze kwamen nooit opdagen) carriere als gemeenteraadslid.

3 gedachten over “PVV’ers best voor zichzelf zorgende politici van Nederland”

  1. “De meeste Tweede Kamerleden hebben nu geen enkele betaalde bijbaan. Slechts acht verdienen jaarlijks tienduizend euro of meer, meestal door lid te zijn van een raad van bestuur, raad van toezicht of gemeenteraad. Naast de PVV’ers De Mos en De Roon gaat het om vier VVD-kamerleden (Van der Steur, Van Beek, Blok en Hamming-Beumink), de SGP’er Dijkgraaf en D66-lid Berndsen.”

    Zo zie je maar weer eens dat de echte zakenvullers onder de politici toch voornamelijk de rechtse politici zijn.

  2. En zo’n _twee jaar na plaatsing van dit artikel_ nog steeds van toepassing. Wachtgeldregeling en (verzaken van) sollicitatieplicht, anyone? 😉

Reacties zijn gesloten.