Machiel de Graaf lijsttrekker Eerste Kamer

De grote leider en volksheld Wilders was verheugd dat hij vandaag bekend mocht maken wie de aanvoerder mocht zijn van de Eerste Kamerfractie. Het volgens Wilders grote politieke talent “waar Nederland in de toekomst nog veel van zal horen” Machiel de Graaf (41) gaat de lijst aanvoeren. Links in de oppositie houden en de strijd tegen de Islam zijn voor hen het allerbelangrijkste, want “dat is wat de meerderheid in Nederland wil”, aldus Wilders, die volgens De Graaf lijstduwer blijft.

De Graaf nam vorig jaar de leiding over van de PVV-fractie in de gemeenteraad in Den Haag, nadat Fritsma was opgestapt, omdat deze de combinatie van raadslid en kamerlid te zwaar vond. Voor De Graaf is dat echter geen probleem. Hij zal ook na 2 maart in de gemeenteraad blijven. De Graaf werkt overigens ook nog als medewerker voor de Tweede Kamerfractie van de PVV. Hij stond op plaats 2 van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. De Graaf komt uit Scheveningen, telg uit een vissersfamilie, werkte als fysiotherapeut, op de marketingafdeling bij een farmaceutisch bedrijf en noemt zichzelf tegenwoordig ondernemer en coach.

De Graaf kwam vorig jaar in het nieuws nadat hij van alle culturele instellingen in Den Haag de jaarrekeningen opeiste, in het kader van bezuinigingen op cultuur. Nu is het zo dat meerjarig gesubsidieerde instellingen sowieso al een jaarrekening moeten overleggen en die dus al in het bezit zijn van de gemeente Den Haag. Ontvangers van eenmalige en incidentele subsidies zijn niet hiertoe verplicht. Maar dat wist onze Machiel natuurlijk niet. Hij ging voor de persoonlijke aanpak.

De Graaf speelde zich eerder ook in de kijker met het heuglijke nieuws dat hij het politieke talent Daniëlle de Winter (23) de PVV had binnengehaald. De Winter is de nummer 2 van de Haagse PVV-fractie. Hij had haar ontdekt in het rookhok van incassobureau Intrum Justitia. Zij werkte daar in de zomer van 2009 als telemarketeer en hij was er interim-manager. De Winter werkte in 2005 als klantenlokker in Cool Down @ Crocs, een bar in het Spaanse feestdorp Salou.

9 gedachten over “Machiel de Graaf lijsttrekker Eerste Kamer”

  1. maakt niet uit welke baviaan je lijsttrekker maakt, je had net zo goed sharpe of lucassen kunnen nemen, die verwarden stemmen namelijk toch gewoon blind (en doof) op de geblondeerde leider. Als je na de verkiezingen vraagt wie de lijsttrekker in de eerste kamer is dan weet geen enkele PVV-er dat, laat staan de lijsttrekkers van de provincies…..het gaat namelijk maar om 1 man….

  2. #1 Ook Sharpe werd vorig jaar door Geertje als groot politiek talent gepresenteerd, waar we nog veel van zouden horen.

  3. Machiel de Graaf was ook betrokken bij die knokpartij van Hernandez. Heeft maar 4 jaar als fysio gewerkt.

  4. Gelukkig is De Graaf niet zo slecht als die er uit ziet…hij komt namelijk op voor de emancipatie van de onderdrukte moslimvrouw…gaat hiervoor alle hoofddoekjes uit het nederlandse straatbeeld verbannen 😥 (hou nie zo van deze “smiley” maar is nu wel effe op zijn plaats) En het bruine volk loopt alweer juichend achter hem aan….weer een echte policus die zegt waar het op staat 😥 (nog maar een keer)…Ik schaam me plaatsvervangend voor alle moslims in dit land 😳

  5. Wat heeft dat PVV-type Machiel de Graaf trtouwens een rare schaamstreep over z’n kinnenbak. Géén porem.

  6. Die bikinilijn op die Machiel zijn kakement doet inderdaad zeer aan de ogen, zo stuitend als dat eruitziet.

Reacties zijn gesloten.