Rolkofferactiegroep houdt toeristenbus tegen

Het ding is een bezoeking. Er rijden er wel drie langs terwijl je als Amsterdammer turend op je tram staat te wachten: de hop-on-hop-off bus. Een dubbeldekker (die kan blijkbaar door de stad rijden) zonder dak. Nu is er plotseling een actiegroep tegen.

Vrijdag blokkeerden ze het zebrapad voor de Hop-On-Hop-Off bus. De actie, gistermiddag op de hoek van de Jodenbreestraat en de Uilenburgersteeg, heette toepasselijk: Hop-on Rot-op bus.

Een half uur lang liepen actievoerders op en neer over het zebrapad met rolkoffers in de hand. Het doel: de weg blokkeren voor de toeristenbussen. De bussen, die door de stad rijden en toeristen bij bezienswaardigheden laten in- en uitstappen, zijn de actiegroep een doorn in het oog.

Er is wel een SP-raadslid bij betrokken, dus misschien is het een verkiezingsstunt.

2 gedachten over “Rolkofferactiegroep houdt toeristenbus tegen”

  1. Jammer dat een verslag van een actie van de rolkoffergroep als mogelijke verkiezingsstunt wordt afgedaan. Het leidt af van een super leuke, ludieke doch opvallende, doelgerichte en nuttige reeks acties door bewoners van Amsterdam Centrum. Misschien kan het cynisme de andere kant op worden gericht: de gemeente verwijdert buslijn 80 naar IJmuiden wegens verbetering van de luchtkwaliteit van de stad, maar de Hop on Rot op mag wel door de hele stad rond rijden.

  2. U bedoelt lijn 82, ingekort tot Station Sloterdijk sinds kort. Kijk, dat is cynisch inderdaad, ik wist het nog niet eens.
    Maar een SP-gemeenteraadslid is niet zomaar een activistisch gemeenteraadslid maar steunt q.q. het college van B&W waar de SP deel van uitmaakt, die dus lijn 82 de stad uitjaagt terwille van de hop on hop offbus. Toeristen gaan voor forensende bewo(o)n(st)ers. Kolonisering noem ik dat hier regelmatig.
    Ik wilde dat ik niet wantrouwend hoefde te zijn.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.