Wilders: bezorgde burger heeft demografisch verlangen

Minder Marokkanen willen is een demografisch verlangen, begreep ik zojuist van Geert Wilders. Technisch een correcte term. Ik kan me niet voorstellen dat Wilders dit zelf bedacht heeft, die is taalkundig niet zo inventief. Dit moet Bosma geweest zijn. De term viel in zijn toespraak tot de rechtbank tijdens de preliminaire zitting van zijn tweede proces vandaag in de middag, waarbij het OM haar deel van het verhaal deed.

Het is moeilijk om de vraag ‘Weet je wie er ook een demografisch verlangen had?’ niet te stellen. Wilders doet het erom. Als je De Vergelijking maakt is het belachelijk en smakeloos en slaat het nergens op. Hij misbruikt het godwinverbod al tien jaar op die manier.

Opvallend was dat zijn toon in de rechtbank minstens anderhalf octaaf en 10 decibel lager lag dan in de Tweede Kamer. Wat een zachtaardige en redelijke man die helemaal niets kwaads in de zin had leek hij toch ineens voor de rechter. Terwijl hij twee dagen eerder nog toegaf de politie 300 moskeeën te willen laten sluiten en korans uit huizen te laten ophalen.

Maar goed, de Bezorgde Burger heeft dus een Demografisch Verlangen…