@ABNAMRO ontkent betrokkenheid bij Dakota Access Pipeline

Via twitter heeft ABNAMRO gereageerd op de aantijgingen dat zij betrokken zijn bij de financiering van de Dakota Acces Pipeline.

In eerste instantie ontkennen zij en schrijven dat er sprake is van een fout in het artikel van Common Dreams en dat hun naam niet voorkomt op de lijst van Food and Water Watch.
abnamro-2

Maar er staat geen fout in het artikel, ABNAMRO staat wel degelijk in de Food and Water Watch lijst van 38 banken die direct of indirect betrokken zijn bij de financiering van de Dakota Access Pipeline. Zij hebben namelijk 45 miljoen USdollar geïnvesteerd in het moederbedrijf Energy Transfer Equity.

© FOOD & WATER WATCH
© FOOD & WATER WATCH

ABNAMRO geeft deze investering in ETE als argument dat ze niets te maken hebben met de Dakota Access Pipeline, terwijl deze een dochteronderneming is van Energy Transfer Partners en er dus wel degelijk sprake is van indirecte financiering.

abnamro-3

De ING zit trouwens met een vijf keer meer geld in het hele project. Zij hebben 248.353.779 USdollar geïnvesteerd waarvan het grootste gedeelte direct in Dakota Access.

met dank aan MAD Mothers voor de tweetscreens

2 gedachten over “@ABNAMRO ontkent betrokkenheid bij Dakota Access Pipeline”

  1. Pingback: De Dakota Acces Pipeline nadert Missouri (video) | Krapuul

  2. Pingback: Dakota Access heeft schijt aan iedereen en gaat toch onder de Missouri graven | Krapuul

Reacties zijn gesloten.