Volstrekt niet-racistische pro-pieten bekladden huizen

En wat voor een huizen? Juist, huizen die bestemd waren voor statushoudende vluchtelingen. Want pro-zwartepieters zijn absoluut, maar dan ook he-le-maal niet racistischer dan de gemiddelde bezorgde kampbewaker, nietwaar?

GILZE – Het moge duidelijk zijn dat niet iedereen even blij is met de eventuele komst van statushouders in Gilze. Vier woningen in de Kapittelstraat zijn beklad met de tekst: ‘Geen Piet en huis’ [red: ik denk dat het ‘Geen Pietenhuis’ verondersteld wordt te zijn]. Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de huizen met de tekst beschilderd.

Dat deze woningen overigens niet eens daadwerkelijk bestemd zijn voor statushouders doet er natuurlijk niet toe voor dit soort factfree levende sociopaten in hun aanhoudende xenofobe hysterie:

Volgens omstanders wil de gemeente in samenwerking met de woningstichting statushouders in de huizen hebben. Woordvoerder Jeroen Leemans van gemeente Gilze en Rijen zegt dat dat niet het geval is voor deze specifieke woningen.

Het zou mij wel heilzaam lijken mensen die anderen op deze manier menen te mogen intimideren en hun recht op huisvesting te kunnen ontzeggen per direct uit hun huis te zetten en eens een jaar in een containerwoning door te laten brengen. Heilzamer in ieder geval dan proberen te ontdekken wat je nu zoal gemeen hebt met deze dappere Wildersverzetsstrijders met het hart op de goede plaats, zoals Rob Wijnberg in de Correspondent bepleitte.

Bron: (BN De Stem)