EU wil geld terugzien van GeenPeil

nigel_farage_mep_1_strasbourg_-_diliff_cropped
De Britse fascistenleider Nigel Farage

De financiële dienst van het Europees Parlement wil dat GeenPeil 14.500 euro terugbetaalt die werd gebruikt voor een paginagrote advertentie tegen het handelsverdrag met Oekraïne. GeenPeil fungeerde tijdens de campagne rond het Oekraïne-referendum als frontorganisatie van het fascistische blog GeenStijl.

Ook de UKIP – de partij van Nigel Farage –  heeft ten onrechte subsidie opgestreken van de EU. Volgens de regels van het Europees Parlement mogen Europese subsidies voor partijen in het Parlement en daaraan verbonden stichtingen niet worden gebruikt voor nationale campagnes en referenda.

ADDE, de Europese partij waar Ukip en Voor Nederland (VNL) van GeenPeil-boegbeeld Jan Roos bij zijn aangesloten, moet €173.000 terugbetalen. Het Europese partij-instituut IDDE krijgt een korting van €10.000 voor de kiezen.

Bij ADDE is men uiteraard woedend. De rechtsgekkies dreigen nu naar het Europees Hof van Justitie te stappen, een instelling waar men – zoals het FD spottend opmerkt – normaal gesproken weinig van moet hebben.

 

Lees verder bij het FD